СТИГЛА ПОТВРДА СА КАРАБУРМЕ: "Романтичари" се селе

Са "Омладинског стадиона" је стигла потврда да ће ОФК Београд следеће сезоне играти ван Карабурме док се не изврше неопходне санације на том стадиону. ОФК Београд биће од јула домаћин у Зајечару.
1
Фото: ofkbeograd.co.rs

Тај стадион је дом фудбалера Тимок 1919 који су далеко од Суперлиге, па ће га препустити "романтичарима" на коришћење док се њихов стадион на Карабурми не доведе у стање које захтева елитни ранг српског фудбала.

Иако се у саопштењу изричито не наводи да ће баш о "Краљевици" бити реч, готово је извесно да ће тамо своје мечеве играти.

"Задовољство нам је да констатујемо да су ОФК Београд и фудбалска романтика поново у моди, као и да наш клуб крупним корацима граби ка Суперлиги. Жеља свих у клубу је да обезбедимо суперлигашки статус већ од наредне сезоне, за шта имамо добре шансе захваљујући чињеници да на старту плеј-офа заузимамо прво место на табели Прве лиге Србије, са 62 освојена бода.

Потрудићемо се да шампионат завршимо на најбољи могући начин и тако оправдамо висока очекивања наше публике и верних навијача. Док радимо на остварењу тих планова, вршимо реконструкцију Омладинског стадиона на Карабурми који је изграђен 1957. године, јер желимо да створимо све неопходне услове како бисмо на нашем стадиону били домаћини утакмицама у највишем степену српског фудбала, први пут после 2016. године", стоји у саопштењу ОФК Београда.

Потребно је време како би се извршили неопходни радови на Карабурми. "Да би се стадион довео у стање у ком ће моћи да угости екипе из Суперлиге потребно је да се изврше темељни радови на унапређењу инфраструктуре, инсталација, свлачионица, дела трибина, простора за медије, медицинског блока, и других просторија. Док се ти радови не заврше, наш клуб ће привремено играти утакмице ван Карабурме.

Циљ нам је да се што пре вратимо на Омладински стадион и да сезону наставимо играјући на објекту у потпуно новом руху, по стандардима који се очекују од клуба као што је ОФК Београд", додаје се у саопштењу.

ОФК Београд је лидер Прве лиге са десет бодова више од другопласираног јединства, а 12 од Инђије, првог тима ван позиција које воде директно у Суперлигу. Како је остало свега седам кола до краја, готово је сигурно да ћемо тај тим гледати наредне сезоне у Суперлиги.

(Б92)

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести