Стојачић: Првенство Србије у баскету квалитетније од СП

БЕОГРАД: Као што је првенство Кине у стоном тенису јаче од Светског шампионата, тако са сигурношу може да се каже да је шампионат Србије у баскету 3x3 квалитетнији од Светског првенства, рекао је Стефан Стојачић играч Лимана на конференцији за медије поводом почетка баскет 3x3 сезоне у Србији.
1
Фото: pixabay.com

Под покровитељством Кошаркашког савеза Србије ове такмичарске сезоне биће организована укупно 24 турнира, од чега 15 А категорије.

На првом турниру који је протеклог викенда одржан у Сремској Митровици тријумфовао је Лиман, а Стојачић је изразио захвалност КСС за подршку коју пружа целокупној баскет 3x3 заједници.

"У Сремској Митровици смо имали изванредно организован турнир. Остварен је велики напредак у том организационом делу који који је сада на врхунском нивоу и достојно прати квалитет на терену", рекао је Стојачић и нагласио да су припреме националног тима за Олимпијске игре у току и да је жеља да са репрезентацијом Србије освоји злато.

Генерални секретар КСС Златко Болић захвалио се спонзорима који су велика подршка у реализацији пројеката баскета 3x3 и потом додао.

"Имаћемо доста турнира ове године који ће бити међу најјачима у Европи и свету, јер имамо најквалитетније играче. На то смо поносни", рекао је Болић и навео да ће нови коордонатор КСС за баскет 3x3 бити Дејан Ђокић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести