Стојковић: Доминирали смо, идеално вече за Србију

БЕОГРАД: Задовољан сам игром, резултатом, момци су показали одлучност да после непријатног пораза од Норвешке врате боље расположење, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси после вечерашње убедљиве победе против Словеније (4:1) у другом колу Лиге нација.
p
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

И од почетка се видело да победа неће доћи у питање, доминирали смо, постигли прелепе голове, посебно ми је драго што су Јовић и Радоњић постигли голове. За Србију је вечерас фудбалски све било идеално, посебно ако вам откријем да смо на последњем тренингу увежбавали прекиде и тако смо дали голове, изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Селектор је направио осам измена у стартних 11 у односу на Норвешку, а како је навео, хтео да измени свих 11.

Али, нисам јер бисте ме прогласили лудим. На мени је да доносим неке одлуке, мислим да не грешим, важно је дати играчима са мањом минутажом шансу, да вреде, имају квалитет и да се уклапају у тимски дух. Знао сам да ће моћи и да је важно да добију на самопоздању. Мењаћемо и на наредном мечу у Стокхолму, па у Љубљани. Не можетw ни да замислите колико је тешко издражати овај ритам, на полувремену су ми двојица-тројица тражили измену, истакао је Стојковић.

Он је додао да није Словенија одиграла тако лоше, као што је Србија одиграла добро.

На питање да ли би волео већу подршку навијача, рекао је:

Да! За репрезентавију се не навија, она се поштује, подржава, очекујемо већу подршку, али не одлучујем ја о томе. Ови момци заслужују већу подршку, вечерас је било боље, ми смо ту да се боримо, жртвујемо, а људи ће проценити да ли ће доћи, закључио је Стојковић.

Он је поручио да је играчима сутра дао слободан дан, а затим, упркос умору, иду у Стокхолм и Љубљану да играју нападачки, да освоје бодове и надокнаде изгубљено против Норвешке.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести