Стојковић и даље први кандидат за новог селектора

НОВИ САД: Причи око новог селектора фудбалске репрезентације Србије изгледа нема краја. Било је предвиђено да после смене Љубише Тумбаковића његов наследник буде изабере до краја децембра, а ево и јануар се ближи крају. 
dragan stojkovic piksi
Фото: Youtube Printscreen

Први пик челника Фудбалског савеза Србије био је Драган Пикси Стојковић, али се испоставило да он има чврст уговор са кинеским Гванжуом и да би у случају раскида изгубио  око седам милиона евра. Потом су се челни људи Савеза окренули бившем тренеру Црвене звезде Владану Милојевић, који сада тренира Ал Ахли из Саудијске Арабије, али  ни од тога није било ништа. Додуше, пре десетак дана појавала се искра да би Милојевић могао да добије отказ у тренутно трећепласираном клубу  Саудијске Арабије, али после ремија (0:0) са водећим тимом шампиионата Ал Хилалом, и промашеног пенала , јасно је да ће он и даље остати на челу екипе из Џеде, која је остала у трци за прво место (заостаје три бода за лидером). Трећи на листи кандидата био  је Саво Милошевић, који нема ангажман а добро познаје наш играчки кадар. Једини проблем је изгледа  тај што је Саво поред великог играчког искуства као тренер радио само у Партизану. 

Како репрезентација, састављена од фудбалера Суперлиге, сутра под вођством председниака ФСС Славише Кокезе одлази  на турнеју у Америку, где ће одиграти утакмице са Доминиканском Републиком (25. јануара) и са селекцијом САД (31. јануара), јасно је да се до повратка Кокезе неће ништа догодити око избора селекора. У Америци екипу ће водити селектор младе репрезентације Илија Столица.  

Дакле, тек у фебруару или почетком марта може се очекивати да ће ФШ решити питање селектора. Драган Стојковић и даље фигурира као прво решње, али би до почетка марта (квалификације за Свтско првенство почињу 24. марта)морао са Кинезима да реши спорних 2,5 милиона евра, колико му још дугују. Челни људи Гвангжуа баш и нису флексибилни, јер Стојковић после разлаза није био вољан да се врати на клупу већ је одлучио да чека да му уговор истекне,а то је тек у јуну.  ФШ је наводно спреман да  преузме део Пиксијевог дуга и да му  понудио годишњу плату од 850. 000 евра. Ако је ово и тачно питање је шта ће одлучити Кинези, јер по важећем уговору Стојковић до краја јуна не може  да води други клуб или репрезентацију.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести