Стојковић: Осмех се полако враћа, биће промена у тиму

ДОХА: За нас је Мундијал практично почео после утакмице с Бразилом, знали смо да ће против њих да буде тешко и да ћемо се са Швајцарском и Камеруном борити за друго место, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић.
s
Фото: Tanjug

Он је на конференцији за медије, пред меч с Камерунцима, истакао је да ће бити промена у тиму.

Ситуација са повредама је много боља него пре 10 или четири пет дана. Пре Бразила верујте ми, нисам знао тим, када смо дошли у Катар седам -осам играча није тренирало, али то нисам смео јавно да кажем. Неко ме је питао зашто немам осмех, сад знате зашто, али осмех се полако враћа, рекао је Стојковић.

На питање да ли је Филип Костић спреман селектор је рекао да фудбалер Јувентуса тренира са екипом последња два дана, пуним интензитетом и да му је на располагању, али да не може да каже хоће ли играти.

Он је рекао да је анализа физичког пада против Бразила направљена, али и да један пораз, па макар од Бразила, не може да поништи све добро што је направљено.

Пикси је одговорио и на коментар Тијага Силве, који је после меча изјавио да селектор Србије није добро анализирао Бразил и њихову одбрану.

Лако му је да прича кад је играо против реконваласцента, Митровића, да смо били у најјачем саставу другу причу би причао. Овако, играли смо против њих без напада, истакао је селектор и додао да се против Камеруна ништа не завршава и да после следи Швајцарска.

Сећате се кад сам у Београду цитирао песму "Није коме је речено, него коме је суђено", тада сам већ знао и хтео да вам најавим шта нас чека.

Тешко је, није још све решено, али даћемо све од себе сутра да изведем најјачи могући тим. Страховита конфузија била је у мојој глави пред меч са Бразилом, то ћу једног дана морати да објашњавам. Остали смо позитивни и гледамо само напред. Добро је да је Бразил прошао и сада имамо екипе са којима можемо да играмо ''лице у лице'' и прођемо даље, поручио је Стојковић и нагласио да је Митровић уочи Бразила био на 50 одсто, Влаховић на 30, а Костић аут.

Селектор је искористио прилику да пожели брз опоравак Нејмару.

Жао нам је што се један од најбољих фудбалера на свету повредио против нас. Није нам то била намера, једноставно је нагазио на нашег играча. Желимо му да се брзо врати и даће Бог да се видимо поново, закључио је Стојковић.

Голман Србије Вања Милинковић-Савић изјавио је да му пријају похвале, али да не размишља о томе да ли ће имати мање посла него против Бразила.

На мени је да се припремим најбоље могуће, упознат сам са тимом. Не знам да ли ћу имати мање посла, то не зависи од мене, истакао је голман Торина и додао да изузетно поштује колегу из Камеруна Андреа Онану, који се сјајно снашао у Интеру и заменио Самира Хандановића.

На почетку конференције за медије један француски новинар поставио је питање о застави "Нема предаје" у свлачионици, али Стојковић је само рекао: "Следеће питање".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести