СТОЈКОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ У МОСКВИ: Русија квалитетан ривал, желимо да одиграмо најбоље што можемо

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да је Русија квалитетан ривал и додао да жели да његов тим одигра најбоље што може на пријатељском мечу у Москви.
fudbal
Фото: ФСС

Фудбалске репрезентације Русије и Србије одиграће у четвртак од 18 часова пријатељски меч у Москви.

– Сазнали смо за понуду Руса о одигравању меча одмах након жреба за Европско првенство у Хамбургу. Нисмо имали ни најмање дилеме да ли да прихватимо понуду. Ова утакмица биће добра припрема за ЕП у Немачкој. Желимо да одиграмо најбоље што можемо – рекао је Стојковић на конференцији за медије у Москви.

Он је потом прокоментарисао и стил игре Русије.

– Селектор Валериј Карпин форсира модеран стил фудбала у систему 4-3-3. Претпостављам да сутра неће мењати ништа. Очекује нас тешка утакмица и трудићемо се да се припремимо најбоље што можемо. Трудићемо се да испробамо неке наше варијанте. Русију сматрам изузетно квалитетном екипом. Тимски су одлични, а имају и неке заиста изванредне индивидуалце. То ће бити један један добар и прави тест, без обзира што се ради о пријатељском мечу – рекао је селектор Србије.

Србија ће на ЕП у Немачкој играти против Енглеске, Данске и Словеније.

– На кога нас Руси подсећају? Пре бих рекао на Енглезе и можда Данску, јер Словенија не игра у том систему – додао је Стојковић.

Он је истакао да је Карпин оставио велики играчки траг у Европи.

– Карпин је велики пријатељ Горана Ђоровића, који ми је рекао да је диван човек. Драго ми је због тога. А ту је и Предраг Мијатовић, он ће да буде наш специјални гост. Такође велико европско име, бивши играч Реала, о његовој каријери да не говорим. Биће то добра утакмица са пуно важних људи и мислим да ће сви моћи да уживају у ономе што ће видети – навео је Стојковић.

Стојковић је навео да је Душан Тадић лидер репрезентације Србије.

– Душан и ја смо заједно већ два циклуса, али далеко од тога да ми је досадио. Биће вероватно још један. Реч је о сјајном момку, лидеру репрезентације. А о играчким квалитетима излишно је трошити речи. У супротном, не би толико дуго играо на врхунском нивоу. Прави је капитен, пример новајлијама које тек постају део националног тима. Ово ће му бити 105. наступ за Србију и налази се на корак од рекорда и уласка у историју. Ништа то није случајно – закључио је селектор Србије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести