Стојковић: Скромни смо и поносни, не морамо ништа, а можемо много

СТАРА ПАЗОВА: Данас је тачно годину од утакмице са Португалом која нам је донела пласман на Мундијал, што је фантастичан успех и треба да будемо поносни јер смо међу 32 најбоље на свету, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.
2
Фото: Screenshot

"Списак играча није награда, него признање свима њима за оно што су урадили током квалификација, резултатима, понашањем, професионалним односом и квалитетом који имају. Ово су играчи који заслужију да представљају Србију", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови, уочо поласка на СП.

Они који су остали ван 26 су играчи на које ће се најозбиљније рачунати у будућности, додао је Стојковић.

"Када бих могао водио бих све, али мислим да је списак баш какав треба. Сви који нису ту знају зашто нису", јасан је селектор Србије.

Додао је, одговарајући на питање, да је што се њега тиче већ заборавио "непријатна дешавања" на Скупштини Фудбалског савеза Србије.

Селектор је рекао да екипа скромно иде у Катар, као што је пре годину дана ишла у Лисабон.

"Ја сам скроман, и моја породица живи на тај начи и управо такво понашање желим да видим, а нема сумње да што се тиче мотивације и шансе која нам се пружа да покажемо свој потенцијал. До сада је функционисало како смо сви желели. Показали смо да Србија зна да игра фудбал без обзира ко је противник. Имамо тешку групу, једну од најтежих. То је прилика да покажемо колико можемо", истиче Стојковић.

Моја порука играчима је да не морају ништа, а могу много. Па, пробајте, јер можете, то ће бити моја порука њима, казао је Пикси.

"Ово Светско првенство није питање живота и смрти, то је награда за све оно што си показао. Вера мора да постоји, морате да верујете. Јер човек без вере, не знам шта је", рекао је селектор

Стојковић каже да ми ништа нисмо другачији од других, а сви очекују да ће се нешто деси.

"Оно што ми тежимо јесте да дамо све од себе. Ако неко буде бољи, пружићемо руку и тражићемо другу, трећу шансу. А да ћемо бити проблем, да, свима ћемо направити проблем. Ми имамо солидарност на терену и своје циљеве и спремни смо да их достигнемо. Морамо да гледамо шта је испред нас, Бразил, Камерун и Швајцарска. Покушаћемо да обезбедимо довољно бодова за пролазак даље. Колико је то бодова, не знам", поручио је Стојковић.

Он је посебно прокоментирарисао и изостанак неких играча.

"Здравствено стање Матије Настасића је нестабилно, Михаило Ристић и Алекса Терзић имају смањену минутажу. Мирно спавам", рекао је Стојковић.

Истиче да му нико није "суфлирао" око списка и да није имао ниједан позив на ту тему, што је, како је рекао, нормално.

Пикси је рекао да је под Острогом био породично, да му је слава Митровдан, да није био први пут и да су монаси пожелели све најбоље у Катару.

Фудбалери Србије сутра путују у Бахреин, где ће у петак против селекције домаћина одиграти последњи припремни меч пред пут у Катар.

У Доху стижу у суботу, а прву утакмицу на Мундијалу одиграће против Бразила 24. новембра од 20 сати.

Четири дана касније следи дуел против Камеруна (11.00), а групну фазу завршиће дуелом против Швајцарске 2. децембра (20.00).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести