Стојковић: Утакмице у Јапану служе младима да се покажу

КОБЕ: Селектор фудбалске репрезентције Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је да пријатељске утакмице у Јапану служе младим играчима да се покажу.
s
Фото: Youtube Printscreen

Фудбалери Србије сутра од 12.25 играју против Јапана други пријатељски меч, а претходно су у понедељак са Јамајком одиграли нерешено 1:1 у јапанском Мики Ситију, недалеко од Кобеа.

"Чињеница је да нисмо дошли у најбољем саставу и ово није најбољи тим Србије, али доста играча, укључујући Митровића, Тадића, Миленковића и остали који су стандардни, нису овде из објективних разлога. Неки су повређени, некима треба одмор…Ове утакмице у Јапану служе младим играчима да се покажу и докажу. Да видимо какав потенцијал имамо", рекао је Стојковић на конференцији, а пренео је ФСС.

Стојковић, који је истинска легенда у Земљи излазећег сунца, осврнуо се и на ривала.

"Овај тим Јапана је одличан, изузетно су брзи, имају одличну технику, на боковима имају добре дриблере. Мораћемо добро да обратимо пажњу и да се пазимо тих играча који играју у нападу, а који могу својом брзином и брзим пасовима да нам направе проблем".

Тамошње новинаре занимало је и да ли Стојковић планира да се врати у Јапан.

"Осећам се одлично као и увек када дођем у Јапан, то је земља која ме воли, као и ја њу. Једини проблем је тај што због ковида не можемо да излазимо и због тога сам тужан, али други пут надам се биће боље, срећније околности за све. Тренутно не могу да "останем" зато што имам уговор са Фудбалским савезом Србије и приоритет је да покушам да национални тим Србије одведем на СП у Катару, затим да се после тога квалификујемо и на ЕП. Али наравно, волео бих да се једног дана вратим у Јапан и да пробамо нешто лепо да остваримо", закључио је Стојковић.

Репрезентативац Стефан Митровић истакао је да су упознати са квалитетима јапанске селекције.

"Познајемо доста играча из Јапана, јер много њих наступа у европским клубовима, гледамо их редовно сваког викенда на теренима у Европи.Што се тиче тактике и њиховог начина игре, то је ствар нашег стручног штаба. Добићемо све неопходне информације, а припремамо се добро како би сутра могли да одиграмо праву утакмицу", рекао је Митровић.

На овим утакмицама желимо да стварамо тај победнички менталитет који смо почели у претходном циклусу, каже Митровић.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести