СТОЈКОВИЋ ЖЕЛИ ИЗ ТИМА ДА ИЗВУЧЕ МАКСИМУМ: Даћемо све од себе на Европском првенству да нацију учинимо поносном

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић уочи одласка на Европско првенство у Немачку на конференцији за новинаре пред полазак на такмичење истакао је  жели да учини нацију поносном:
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

„Оно што могу да обећам је да ће Србија до последњег атома снаге урадити све да постигне добар резултат и да учини нацију поносном, изјавио је данас селектор фудбалске репрезентације Србије Стојковић.

ЕУРО ће бити одржан у Немачкој од 14. јуна до 14. јула, а Србија ће играти у групи Ц са селекцијама Енглеске, Данске и Словеније.

"Све тече по плану и део припрема пред одлазак је протекао у најбољем реду. И оно што је најважније, урадили смо све што смо мислили да је потребно. Одиграли смо две пријатељске утакмице, нема повреда, нико се не жали и са те стране сам задовољан. Настављамо данас са програмом", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

"Орлови" вечерас путују у Немачку, а први меч ће одиграти 16. јуна против Енглеске.

Стојковић је прокоментарисао игру Енглеске на пријатељским мечевима против БиХ (3:0) и Исланда (0:1).

"Мислите да се неко бави варањем кад игра утакмице? Нисам баш сигуран. Резултати Енглеза показују да можете да одиграте против свакога. Свеједно, морамо да будемо фокусирани на нас и да дамо свој максимум. Наравно, ми анализирамо и припремићемо играче најбоље што можемо. Не обазирем се превише на противника у смислу њихове игре, али наравно да морамо да имамо пуну информацију", навео је Стојковић.

"На миру сам гледао мечеве Енглеске, Данске и Словеније, да бих имо чистију и јаснију слику. Ником није пријатно да се изгуби ни на припремним утакмицама. Са друге стране, то не ремети ни мене ни остале селекторе. Ово што предстоји је најважнија ствар. Знамо карактеристике свих екипа против којих ћемо играти, знам малтене и саставе... као што вероватно знају и они за нас", додао је селектор Србије.

Стојковић је одговорио и на питање у којој формацији ће играти Србија.

Фото: Фудбалски савез Србије

"Има још довољно времена да радимо на неким тактичким стварима, али није сад време за причу о саставу. Око тога се полемише. Фудбал је одлична подлога за ту врсту разговора. И сви ће дати различита мишљења. Сви могу да коментаришу фудбал. Најважније за мене је да пратим свој инстинкт и да покушам да извучем максимум од својих играча, како индивидуално, тако и колективно. И на крају доносим одлуке. Неком се свиђа овако, неком онако. Нико не може да одлучује осим мене. Са те стране сам спокојан и миран", истакао је Стојковић.

Он је навео да је поента да од тима извуче максимум.

"Не могу, нити желим неког да спутавам у таленту. Само зарад тога да бих неког задовољио због неког система или тактичке варијанте. Ниједан систем вам није гаранција да ћемо успети. Ако га знате, реците ми, па ћемо бити најбољи на свету. Сваки систем захтева дисциплину, борбеност, жртвовање и кад иде добро, онда сви кажу - систем је феноменалан. У ствари систем је само полазна тачка у игри. Радимо пуно на том плану. У свакој утакмици желимо више и боље", рекао је Стојковић.

На питање колико ће бодова бити довољно за пласман у наредну фазу ЕП, Стојковић је одговорио:

"Волео бих да то буде онај број, који нам гарантује одлазак у другу фазу. Колико је то, видећемо".

Селектор Србије је истакао да тимски дух мора да буде на високом нивоу.

"Ту нема времена ни места за било какво индивидуално доказивање. Индивидуализам је добар само ако је у корист тима. Од првог дана се базирам на то да је тимски дух од изузетне важности. Тактичност, дисциплина, посвећеност и на крају супех доводи до тога да се заједно радујемо. Утакмица против Шведске је у тим сегментима мене задовољила. Србија би таква требало да буде стално и на добром смо путу", навео је селектор Србије.

Он је на крају поручио навијачима да верују у репрезентацију Србије.

"Без обзира што нема еуфорије, све је добро. Боље је за нас, можемо у миру да радимо. Како год, очекивања су велика, ја то знам. То је та страст, патриотизам и нешто што не можете да искорените из људи. Знам да ће температура да расте, даћемо све од себе, борићемо се до краја. Даћемо све од себе и више од тога да остваримо циљеве. У Немачку идемо са циљем. Не идемо тамо да бисмо се сликали. Бити учесник је много лепо, а када смо тамо хајде да пробамо да направимо неки искорак. Будите уз нас, бодрите нас, а ми ћемо знати да се одужимо на најбољи могући начин", закључио је Стојковић.

 

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести