Стојковић: Желимо да покажемо добар фудбал и победимо

ЛОС АНЂЕЛЕС: Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас да ће наш национални тим на мечу са Сједињеним Америчким Државама остати веран свом стилу игре, без обзира на формацију и имена фудбалера.
с
Фото: Youtube Printscreen

Утакмица ће бити одиграна 26. јануара од четири часа по средњеевропском времену.

"С обзиром да имам на располагању два класична бека, Мијаиловића и Петковића, вероватно ћемо играти са четворицом у последњој линији. То суштински неће променити наше опредељење, јер желим као и увек да ми будемо екипа која држи лопту и диктира ритам утакмице. Систем је само почетна поставка играча на терену, много је важније како интерпретирате одређене захтеве у игри и како одрађујете постављене задатке", рекао је Стојковић, преноси званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Репрезентативци Србије су се брзо адаптирали на временску разлику, а најавили су да су спремни за меч у Лос Анђелесу.

"Утакмица јесте пријатељска, али далеко од тога да је безначајна. Важна је из пуно разлога. Као прво, да покажемо добар фудбал. Као друго, да покушамо да победимо. И као треће, да оставимо што бољи утисак у земљи која ће 2026. године бити домаћин Светског првенства на којем и Србија жели да учествује. Момци су већ на првом тренингу показали да су пребродили џет-лег, деловали су свеже и мотивисано, нема разлога да тако не буде и у четвртак", казао је селектор.

"Увек је прелепо носити дрес своје земље, у екипи влада одлична атмосфера и имам само речи хвале за њихово понашање и однос према обавезама. Уосталом, ту су да ме убеде да за њих има места и у ономе најјачем тиму уочи квалификација за Европско првенство", навео је Стојковић. За утакмицу између Србије и САД влада велико интересовање.

"Добривоје Танасијевић је већ стигао у наш хотел, он је овде практично у улози домаћина и једва чека утакмицу у четвртак. Чуо сам се и са Владе Дивцем, доћи ће да испрати наш званични тренинг, већ је резервисао место на стадиону Лос Анђелеса, а долазак је најавио и Марко Јарић. Трудићемо се да их обрадујемо позитивним резултатом", изјавио је Стојковић. Стојковић је 1984. године на Олимпијским играма у Лос Анђелесу као играч са селекцијом Југославије освојио бронзану медаљу.

"Предиван догађај и предивна успомена. Победили смо Италију у мечу за треће место и освојили олимпијско одличје. Цео тај турнир био је својеврсни спектакл, уживао сам дружећи се са атлетским и боксерским шампионима, са највећим звездама светског спорта у то време. Олимпијске игре имају тај специфичан дух, нарочито када догурати до завршнице такмичења и уђете у борбу за медаље. Јако сам срећан и поносан што сам био те славне генерације југословенског фудбала и дешавања из Лос Анђелеса су ми заувек остала урезана у памћење", закључио је Стојковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести