Стопостотан учинак фудбалера Војводине у прва четири кола Суперлиге

Мало ко је, искрено говорећи, очекивао да ће фудбалери Војводине тако силовито ући у нову сезону.
Nikola Drincic
Фото: Никола Дринчић, фото: Ј. Грлић

У четири утакмице, по две код куће и на страни, остварили су максимални учинак, уз импресивну гол-разлику 14:1 и заслужено се башкаре на челу табеле Линглонг Суперлиге. Додуше, исти учинак има и ТСЦ, новајлија из Бачке Тополе, а већ у следећем колу снаге ће одмерити ова два тима у Новом Саду.

Иако је међу црвено-белима провејавала трунка зебње пред незгодно гостовање Раднику, сусрет у Сурдулици показао је да разлога за бригу није било. Предвођена Николом Дринчићем, који игра у одличној форми, моћна, разиграна, растрчана и распуцана Воша за само девет минута игре у првом полувремену (између 17. и 26.) решила је питање победника, головима Езеа, Гемовића и Бојића. Шлаг на торту ставио је Дејан Зукић, који је поставио коначних 4:0 пред крај утакмице. „Стара дама” из Новог Сада дефинитивно је доказала да у овом првенству зрачи новим сјајем, а досадашњи резултати то најбоље потврђују.


У недељу дерби са ТСЦ

Два водећа тима тима, Војводина и ТСЦ, у недељу ће на “Карађорђу” одиграти дерби.

Биће то прилика и да гледаоци у великом броју испуне трибине стадиона, направе праву фудбалску атмосферу и уживају, надамо се, у обострано доброј игри војвођанских суперлигаша. Утакмица ће почети у 20 часова.


- Јако сам задовољан због нашег четвртог тријумфа у низу - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба и човек који је просто натерао неке нове ветрове да задувају фудбалским Новим Садом. - Поштено говорећи, имали смо у Сурдулици и среће, јер је домаћин био ослабљен неиграњем повређених Макарића, Ђорђевића и још неких фудбалера, што нам је олакшало посао. Уз све то, имали смо наш дан. Три гола постигли смо веома брзо, практично из три шута, па смо добили на додатном самопоуздању и било нам је много лакше да играмо. Ко зна какав би ток дуела био да се то није догодило, али такав развој ситуације морате и да заслужите, а то могу да ураде само екипе које поседују квалитет.

Није било потребно постављати питања тренеру црвено-белих.


Матић: Гол посвећујем Чуровићу

Бојан Матић је засео на чело суперлигашке листе стрелаца са четири постигнута гола. Погодак у Сурдулици за њега је имао посебну вредност и тежину, јер је дошао на исти дан када је преминуо Дејан Чуровић, Матићев агент и, како је сам нагласио, велики пријатељ.

- Отишао је са животне сцене један велики човек и због тога сам много тужан - рекао је Матић. - Гол против Радника посвећујем Дејану.


- Још једном ћу подсетити на чињеницу да у постави имамо осам играча из прошле сезоне, уз које су сада Никола Дринчић, Петар Бојић и Марко Ђуришић. Јасно је да та екипа и у прошлој сеони имала квалитет и да је добро радила код Радована Кривокапића, али је многе утакмице незаслужено изгубила и није имала среће. Сада им се то враћа, а ја сам тим момцима вратио веру у сопствене могућности.

Група навијача Војводине била је на стадиону Радника и здушно бодрила своје миљенике.

- И то ме испуњава задовољством, јер је јасно да наши навијачи чврсто стоје уз овај тим и клуб и испољавају решеност да нам помогну како бисмо остварили жеље. То је, треба ли да подсећам, излазак у Европу, управо тамо где је Воши место и где припада. Мојим играчима зато желим да наставе у истом стилу, јер само тако можемо да испунимо циљ који смо себи поставили - поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести