Судије Фудбалског савеза Новог Сада у хуманитарној мисији

У тешким временима, фудбалске судије и инструктори из Новог Сада, чланови Фудбалског савеза Града Новог Сада (ФСГНС), показале су приврженост народу и држави, у великом броју изашавши на хуманитарну акцију добровољног давања крви.
1
Фото: ФСГНС

Менаџмент организације, подржан од стране председника ФСГНС Новака Кострешевића и генералног секретара Саше Живковића, успешно је реализовао акцију у специфичним условима. Делиоци фудбалске правде крв су дали на иницијативу Маја Вујовића, председника струковне организације судија ФСГНС и Милана Кракановића, председника Комисије за унапређење суђења.

- Криза изазвана пандемијом коронавируса, из људи извлачи најгоре или најбоље реакције и осећања, а ми смо се потрудили да дамо скромни допринос да се ова невоља лакше преброди и да из ње изађемо поносни и здрави, као друштво и као појединци – рекао је Мајо Вујовић. – Због специфичних околности, она је трајала четири дана, јер водило се рачуна о безбедности давалаца, али и о поштовању препорука владиног Кризног штаба, које се односе на забрану масовног окупљања. Наши чланови су различитог узраста и професија, али им је заједничка била жеља да помогну. Уз то, неки од њих су, то посебно подвлачим, волонтери у овом времену кризе.

Вујовић је истакао др Марину Драгичевић-Јокић, председницу Здравствене комисије СОС ФСГНС, која је успоставила сарадњу са Заводом за трансфузију крви у Новом Саду и личним примером предводила судије и инструкторе.

- Пријатно смо изненађени подршком коју смо добили од колега из Војводине, који нису чланови нашег Удружења, али су хумани људи који су такође учествовали у овој акцији. Захваљујемо им се на томе, пре свих Новаку Симовићу, Ђорђу Максимовићу, Дарку Савовићу, Зорану и Небојши Зељковићу. Акцију је координисао наш оперативац Војислав Кесић – додао је Вујовић.

На позив да добровољно дају драгоцену течност, одазвало се четрдесетак давалаца, који су то учинили с нескривеним задовољством. Због хуманог геста који су направили, заслужили су барем да им се помену имена. То су арбитри: Ненад Минаковић, Светозар Живин, Милан Шутуловић, Илија Ловре, Петар Радић, Давид Матић, Марко Гњатовић, Небојша Димитријевић, Марко Грујић, Милорад Субашић, Вељко Вукмировић, Саша Самац, Марко Димоски, Немања Малешевић, Владимир Миоданић, Иван Кукада, Никола Вукмановић, Никола Вуковић и Миле Марјанац, као и инструктори: Мајо Вујовић, Илија Брдар, др Марина Драгичевић-Јокић, Драгољуб Вуксановић, Момчило Мићановић, Војислав Кесић, Никола Перишић и Зоран Вукмановић.

Захвалност су сигурно заслужили и истакнути, старији чланови Ђорђе Жутић, Недељко Радовић, Сава Чоканица, Слободан Вујовић и остали, који нису били у могућности да се одазову акцији, због година и изолације у којој се налазе. План фудбалских арбитара и инструктора је да и у наредном периоду наставе с хуманитарним активностима и да, у сарадњи с колегама из других удружења судија широм Војводине и Србије, помогну здавственим установама.

        А. Предојевић

        Фото: ФСГНС

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести