Суперлига: Голман Илић донео три велика бода

Чета тренера Жарка Лазетића остварила је и седму победу ове јесени и учврстила се у самом врху табеле.
ФК ТСЦ/Немања Петровић пропушта прилику за ТСЦ
Фото: ФК ТСЦ/Немања Петровић пропушта прилику за ТСЦ

Плаво-бели су били расположени за игру и победили тим Радника, головима Јовановића и Мирчевског.

Гости су запретили у 5. минуту, када је Даноски био у прилици, али је голман Илић одбранио, да би брзу акцију потом извели домаћи. Слободни ударац извео је Мирчевски и пронашао Стојића, који је главом циљао десни горњи угао, али је голман Ранђеловић избацио лопту у корнер.

ТСЦ је наставио да напада и ствара шансе, али су, у 22. минуту, повели гости, када је Орешчанин, с неких 16 метара, затресао мрежу иза леђа голмана Илића. У 30.  минуту Горан Антонић је одлично центрирао до Саше Јовановића, који је мајсторски послао лопту по средини гола, за изједначење на 1:1.

Стопостотна шанса за домаћу екипу виђена је у 45. минуту, када је Мирчевски центрирао до Немање Петровића, који је оштро шутирао, али је голман Ранђеловић добро интервенисао.

У наставку обе екипе су желеле победу. У 51. минуту Стојковић је послао лопту изнад пречке, а два минута касније уследила је радост на трибинама Арене. Горан Антонић је прошао неколико играча Радника, добро асистирао до Мирчевског, а овај је лопту послао у гол.

ТСЦ је био надмоћнији тим, у 63. минуту су Петровић и Милосављевић пропустили шансе, а у 76. минуту резервиста гостију Бабић шутирао је поред гола. У 93. минуту Радник је имао сјајну шансу да изједначи, али је пенал који је извео Спасић, голман Илић одбранио и свом тиму донео три велика бода.

ТСЦ - Радник 2:1 (1:1)

БАЧКА ТОПОЛА: Стадион Арена, гледалаца: 1.500, судија: Стаменковић (Београд). Стрелци: Јовановић у 30. и Мирчевски у 53. за ТСЦ, а Орешчанин у 22. минуту за Радник: Жути картони: Јовановић, Стојковић (ТСЦ), а Орешчанин, Дуроњић, Хоyић (Радник).

ТСЦ: Илић 8, Стојковић 7, Томановић 7, Јовановић 8, Мирчевски 8 (Чалушић), Милосављевић 7 (Ратков), Антонић 8, Стојић 7, Петровић 7, Илић 8, Ђаковац 7,5.

РАДНИК:  Ранђеловић 7, Јокић 6,5 (Суботић), Рустемовић 6,5 (Бабић 6,5), Дуроњић 7 (Хоyић), Орешчанин 7,5 (Кулић 6), Стевановић 7, Богдановић 6,5 (Петровић 6), Стојановић 7, Абубакар 7, Даношки 7, Спасић 7.

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести