Суперлига: Голубови преокретом до победе

Фудбалери Спартака ЖК извојевали су невероватну победу над Вождовцем после два гола заостатка читавих 72 минута.
ФК Вождовац
Фото: ФК Вождовац

Голубови су чекали своју шансу и дочекали је и на фантастичан начин узели сва три бода.

Почетак меча протекао је у испитивању снага, на средини се водила жестока борба, екипе су покушале да се наметну. Након неког времена Вождовац је преузео иницијативу, али без озбиљнијих прилика за гол. Спартак није успео да успостави своју игру, тешко је долазио до шеснаестерца ,,змајева“, а када и јесте – све се ту завршавало. У 16. минуту солидна прилика за домаће, али Стојчев лоше шутира. Нешто касније, у шанси је Хајдин – замало поред гола. У 28. минуту: једанаестерац за Вождовац. Иванчевић је направио прекршај у свом казненом простору и досуђена је најстрожа казна. Прецизан са беле тачке био је Николић за 1:0. Нешто касније нова најстрожа казна за домаће. Ступаревић ја фаулиран у казненом простору, а сигуран са креча поново је Николић. Да унесе драматику у меч имао је прилику  Урошевић, али је његов шут зауставио Илић.

У наставку ,,голубови“ су кренули одлучније како би што пре постигли гол који би их вратио у игру. Ипак, прву велику прилику имали су домаћи, преко Хајдина, чији шут је зауставио Дубљанић. Након тога Вождовац је поново преузео иницијативу, а Спартак био потпуно немоћан. Змајеви су играли врло дисциплиновано, добро покривали простор, тек повремено дозвољавали Суботичанима да како-тако припрете. У 72. минуту, ипак брзопотезна акција Суботичана и једанаестерац за њих. Илић је фаулирао Јочића и то је најстрожа казна. Ударац Денковића са беле тачке зауставио је голман домаћих, али је одбијену лопту Јочић сместио у мрежу. Потом потпуна деконцентрација домаћих и у 76. минуту – 2:2. Центрирао је Туфегџић, а лопту у мрежу сместио Николић. Поптуни преокрет уследио је само мало касније. Стрелац је овога пута Туфегџић, после пречке коју је погодио Николић. За само пар минута Спартак је воду одвео на своју воденицу. И, то, после потпуно бледе игре читавих 70 минута.

До краја, Спартак је могао и до четвртог гола, али остало је 2:3.

Вождовац – Спартак ЖК 2:3 (2:0)

БЕОГРАД: стадион Вождовца, гледалаца: 500. Судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Николић (из пенала) у 28. и 34. за Вождовац, а Јочић (из пенала) у 73, Николић у 76, Туфегџић у 79. минуту за Спартак.     Жути картони: Ступаревић, Илић, Хајдин (Вождовац), а Иванчевић, Јочић, Туфегџић (Спартак).

ВОЖДОВАЦ: Илић 6, Цветковић 6, Стојчев 6 (Јанковић), Нишић 6, Зличић 6,5, Ласицкас 6,5, Микић 6, Ступаревић 6,5, Николић 7,5, Пејчиновић (Вучић), Хајдин 7.

СПАРТАК: Дубљанић 6, Јочић 7, Иванчевић 6, Текијашки 6,5, Сречковић 6, Видаковић 6, Гојков 6 (Денковић 6,5), Николић 7, Туфегџић 7, Урошевић 6,5 (Видовић), Оташевић 6,5.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести