Суперлига: Иванић предводио моћне Београђане

У лепој атмосфери, пред преко 6.000 гледалаца и по идеалном времену, с пажњом је очекиван први међусобни првенствени дуел Младости ГАТ и Црвене звезде.
Дневник/Радивој Хаџић
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Београђани су имали улогу апсолутног фаворита за победу, а већ у 4. минуту арбитар Живковић из Ниша био је позван из ВАР собе, после старта на шут Мирка Иванића, који је завршио у корнеру. Накнадна одлука гласила је да је Душан Мијић начинио прекршај у шеснаестерцу и да је реч о пеналу, али је голман Новосађана Алекса Милојевић прочитао ударац Александра Пешића и одбранио казнени ударац.

Наставила је београдска екипа да притиска одбрану Младости ГАТ, чији су играчи, утисак је, били импресионирани укупном атмосфером. А онда је, играо се 12. минут, гостујућа екипа извела лепу акцију, лопта је стигла до Мирка Иванића, који је упутио феноменалан ударац са 25 метара и погодио горњи леви угао овог пута немоћног Милојевића.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Шампион се није задовољио вођством, већ је наставио с атацима, па је у 16. минуту у прилици био кангва, али је шутирао поред гола. Три минута касније покушао је и Букари, међутим чувар мреже „гатоваца“ крајњим напором пребацио је лопту изнад пречке. У 22. минуту стопостотну шансу имао је Пешић, чији ударац главом је завршио у гол-ауту.

Тек спорадично су у напад кретали ученици тренера Ристовског, али опаснију претњу пред голом Борјана нису успевали да створе. Ипак су испели да створе нешто равноправнију ситауцију, а један од запаженијих у њиховим редовима био је бонус играч Драгољуб Радоман. У 39. минуту слободни ударац са 20 метара „зарадио“ је Видаков, али је ударац Димитрова Борјан зауставио сигурном интервенцијом.

Звезда је претила углавном по боковима, где су Митровић и Букари стварали доста главобоље својим чуварима. Игра се 42. минут када је Митровић био оборен на левој страни, а Канга је одлично шутирао из помало неуобичајене ситуације, али је Милојевић поново одлично интервенисао. На истеку 45. минута, умало је Максимовић савладао свог голмана, неопрезно вративши лопту с 30 метара, али је, срећом по новосадски тим, она отишла крај десне стативе. У следећем атаку лидера на табели, шутирао је и Митровић, али је голман Младости ГАТ још једном био на месту.

Наставила је Звезда с офанзивном игром и у наставку, па је Александар Катаи, који је заменио Османа Букарија, солидно шутирао у 51. минуту, замало поред стативе. Одговорио је Поповић на другој страни, али је Борјан био опрезан. Утакмица је ушла у нешто мирнији ток, напади Београђана више нису били онако жестоки као у првом полувремену, али су и даље имали иницијативу и пуну контролу игре.

Севнула је Звездина контра у 70. минуту, после изгубљене лопте Арсића на средини терена. Она је стигла до Бена, који је лепо видео да са супротне стране стиже Александар Катаи, упослио га у правом тренутку, па Србобранцу није било тешко да повиси резултат.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Актуелни првак није ништа желео да препусти случају, па је у 79. минуту с 30 метара одлично слободни ударац извео Гелор Канга, а лопта је замало фијукнула поред рогља гола Новосађана. У 84. минуту, након корнера, лопта је пала на земљу у казненом простору испред Милојевића, а најспретнији у гужви био је поново Мирко Иванић и поставио већ убедљивих 0:3.

Коначно, два минута касније, у казненом простору оборен је Катаи, а судија Живковић је без размишљања по други пут показао на белу тачку. Овог пута извођач је био Гелор Канга, који је послао лопту у једну, а Милојевића у другу страну. У самом финишу, Лазар Арсић могао је да постигне почасни гол за домаћина, али је Борјан сјајно интервенисао и остао је коначни резултат 0:4.

Младост ГАТЦрвена звезда 0:4 (0:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 6.000, судија: Александар  Живковић (Ниш). Стрелци: Иванић у 12. и 84. и Катаи у 70. и Канга у 87. минуту (пенал). Жути картони: Мијић, Видаков, Димитров (Младост ГАТ), а Родић, Бен (Ц. звезда).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 7, Мијић 6 (Мандић 6), Ковачевић 6,5, Танасијевић 6, Станковић 6 (Млађовић 6), Максимовић 6, Јочић 6, Поповић 6,5, Димитров 6 (Арсић 6), Радоман 6,5 (Миладиновић 6), Видаков 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7,5, Ераковић 7, Милуновић 7 (Панков 7), Драговић 7,5, Родић 7 (Срнић), Кангва 7, Канга 7,5, Букари 8 (Катаи 7,5), Иванић 8,5, Митровић 7,5, Пешић 7 (Бен 7,5).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести