Суперлига: Јавор изборио реми с прваком

У занимљивој и доброј фудбалској представи у Ивањици, Јавор Матис и Црвена звезда одиграли су утакмицуз без победника. Када се све сабере, то је био и најправеднији исход, јер обе екипе су имале своје шансе за тријумф.
Superliga Srbije 2018/2019 Foto: Dnevnik.rs
Фото: Суперлига Србије 2018/2019 Фото: Дневник.рс

Домаћин је од старта агресивно кренуо ка голу фаворита. Ивањичани нису респектовали шампиона, интересовала их је само офанзива и да изведу што више опасних акција. Већ у 6. минуту домаћи су били у прилици, али је изблокиран ударац Петковића. Мора се рећи и да су гости били индиспонирани: Родић је продао једну лопту, Долмагић је, чини се, фаулиран у шеснаестерцу, али судија Пипер није показао на белу тачку.

Црвена звезда је први пут запретила у 12. минуту. Симић је шутирао, после дубинске лопте Гајића, али је Лазовић одлично интервенисао. Само мало касније у новој прилици нашли су се Београђани, чувар мреже Јавора се истакао у директном дуелу са Родићем, а потом је шутирао и Иванић, али је неко од дефанзиваца Ивањичана лопту избацио са гол-линије. Коначно, у 25. минуту Јавор је дошао у вођство. Након течне акције по левој страни, Мркајић је асистирао до Петковића који са друге стативе лопту шаље у мрежу. Мало потом, могла је Звезда да изједначи: Симић је одлично проиграо Бена, а овај је из изгледне ситуације шутирао врло непрецизно.  Голман домаћина Лазовић био је апсолутни јунак ситуације и у 44. минуту, када је у дуелу са Боаћијем био прибран и сачувао гол.

Црвена звезда је у друго полувреме ушла са доста ризика, везног играча заменила је нападачем. Али, тренутног бољитка није било, лоше је деловала екипа Владана Милојевића у офанзивном делу. Уместо изједначења, умало није дошло до другог гола Јавора. Пишчевић је шутирао из изгледне позиције, али је Борјан одбранио. У 70. минуту и Маричић је био у одличној шанси, али у последњем тренутку Милуновић отклања опасност. Јавор је био бољи противник и заслужио је други гол. Црвено-бели су на то појачали притисак и постигли погодак који је, међутим, поништен због офсајд позиције Боаћија. У 86. минуту у шанси је био Томане, али је непрецизно шутирао. Ипак, нешто касније Јевтовић је донео шампиону изједначење. Боаћи је проиграо Звездиног везисту који је пласирао лопту у мрежу. У финишу Бен је могао гостима да донесе победу, али је још једном одличан био голман Лазовић.

И. Лазаревић  

Јавор МатисЦрвена звезда 1:1 (1:0)

ИВАЊИЦА: Стадион крај Моравице, гледалаца: 3.000, судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Петковић у 25. за Јавор Матис, а Јевтовић 87. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Амановић, Кувељић, Долмагић, Павишић (Јавор), а Борјан (Црвена звезда). 

ЈАВОР: Лазовић 7, Павишић 6, Колаковић 6, Амановић 6, Јевремовић 6,5, Долмагић 7 (Ђерић 6), Кувељић 6, Маричић 6,5 (Цуцкић 6), Пишчевић 6,5, Петковић 7 (Крнић), Мркаић 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6,5 (Панков), Милуновић 6, Бабић 6, Родић 6, Вулић 6, Кањас 6 (Томане 6), Бен 6, Иванић 6,5 (Јевтовић 7), Симић 7 , Боаћи 6,5.

Милојевић: Нисам задовољан, очекивао сам више од играча

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да није задовољан резултатом меча против Јавора у Ивањици.

Црвено-бели одиграли су 1:1 против Јавора у 16. колу Суперлиге, а до бода су дошли голом Милана Јевтовића у 87. минуту.

"Изузетно динамична утакмица, нажалост завршена је нерешеним резултатом. Имали смо доста шанси које нисмо искористили. Фудбалери Јавора одиграли су добру утакмицу. Играли су дисциплиновано, имали доста прилика за гол. Био је изузетно леп амбијент, одлично навијање. Утакмица је била права првенствена", рекао је Милојевић после меча за клупски сајт.

Био је то први реми ове сезоне за српског шампиона у првенству, а шеф стручног штаба црвено-белих рекао је да је очекивао више од своје екипе.

"Сигурно је да нисам задовољан резултатом, очекивао сам више од својих играча. Морамо да анализирамо шта је недостајало данас и да се окренемо наредним изазовима. Утакмицом против Јавора завршили смо један циклус. Имаћемо времена да се одморимо, напорно радимо на тренинзима и дамо све од себе да у добром раположењу завршимо први део сезоне. Нашем противнику желим пуно среће у наставку првенства. Пре утакмице сам истакао да је Јавор веома добра екипа, одлићно вођена и то се данас показало", закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести