Суперлига: Крушевљани стигли до прве победе у сезони

У утакмици 9. Кола Суперлиге Србије фудбалери Напретка заслужено су победили Младост ГАТ и забележили прву победу у сезони.
krusevacpress.com/Напредак се радовао првој победи
Фото: krusevacpress.com/Напредак се радовао првој победи

Новосађани су везали шести пораз и у очигледној су кризи.

Крушављани су агресивније ушли у меч, били агилнији и већ у 12. минуту имали прилику преко Шарића који је главом шутирао преко гола. Што није успео тада овај играч јесте нешто касније када је сјајно реаговао на центаршут Крстића. Младост није постојала на терену, ништа није функционисало у игри Новосађана: није се видела јасна стратегија а није било ни енергије код играча. Податак да су изабраници тренера Линте само једном шутнули на гол, за првих 45 минута све говори. Ни Напредак није блистао, није то била тотална доминација али се видело шта жели и да су играчи жељни доказивања. На полувреме су отишли са заслуженим вођством и тиме задовољили малобројне навијаче.

Младост је у наставак ушла отреситије, а Крушевљани прилику тражили из контри. Међутим, брзо су домаћи поново преузели игру и контролисали дешавања на терену. У 77. минуту могли су да реше меч: Вукајловић је добро центрирао а Матић главом шутирао тик поред стативе.

Напредак је ипак славио.

Напредак – Младост ГАТ 1:0 (1:0)

КРУШЕВАЦ: стадион ,,Младост“, гледалаца: 1.000. Судија: Остраћанин (Краљево). Стрелац: Шарић у 23. минуту.  Жути картони: Јовановић, Крстић, Матић (Напредак) а Илић, Радуловић, Арсић, Миловановић (Младост).

НАПРЕДАК: Петрић 6, С. Јовановић 6, Керкез 6, Крстић 7, Матић 6,5, Мићин 6 (Пантић 6), Пријовић 6, Путинчанин 6,5, Шарић 7 (Ђ. Јовановић 6), Вукајловић 6,5, Ђековић 6.

МЛАДОСТ: Милојевић 6, Илић (Димитров 6), Јочић 6, Ковачевић 6, Максимовић 6 (Секулић 6), Марушић 6 (Савковић 6), Мијић 6 (Катанић 6), Миловановић 6, Миросављев 6, Млађовић 6, Радуловић 6.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести