Суперлига: Лучанци шокирали парни ваљак

Фудбалери Младости победили су Партизан и направили највеће изненађење 12. кола Линглонг суперлиге.
Linglong Superliga/Superliga
Фото: Суперлига

Лучанци су имали своју рачуницу, знали како да дођу до своје шансе и дочекали је. Након свега виђеног изабраници Горана Станића заслужили су награду.

Меч је почео иницијативом црно-белих  који су на све начине покушавали да постигну гол. Посао им је отежавао домаћин који се ограничио на контранападе, сконцентрисан пред својим шеснаестерцем. Утакмица није обиловала узбуђењима, прво полувреме било је неинтересантно без много правих прилика. Нешто конкретнији били су Асано, Натхо и Милетић, али без завршнице. Играло се у спором темпу, није било много ризика, фудбалских потеза због којих, уосталом, публика и долази на стадионе. Тек у финишу првог дела игре Партизан је појачао темпо, али ретко да је ишта опасније успео да створи. До гола је пре могла Младост, али је Јовановић упропастио контру која је мирисала на нешто озбиљније.

Наставак је такође почео иницијативом црно-белих, који су, опет, остављали доста простора за контре па је и домаћин био опасан. Посебно агилан је био Елиомар који је био покретач свих акција Лучанаца. Први шут као голу у другом полувремену имали су Београђани, али је покушај Тошића из слободног ударца зауставио Зечевић. У наставку Младост није била инфериорна, све више времена је проводила на половини црно-белих, тражила своју прилику за гол. Ипак, прву велику прилику имали су фудбалери Партизана када је Садик био у изгледној ситуацији позицији, али је био непрецизан. Казна за то стигла је у 77. минуту. Након центриране лопте Стевановић је зауставио један ударац, али је присебан био Јовановић и постигао гол. Покушали су црно-бели одмах да изједначе, али је шут Садика био слаб и зауставио га је Зечевић. А, шта је промашио Ивановић у 86. минуту је за не поверовати. Са пет метара успео је да погоди спољни део мреже.

То је било и последње узбуђење и остало је – 1:0.

Младост (Л) – Партизан 1:0 (0:0)

ЛУЧАНИ: стадион ,,Младост“, гледалаца: 3.000. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелац: Јовановић у 77. минуту. Жути картони: Лековић, Јовановић, Елиомар (Младост), а Павловић (Партизан).

МЛАДОСТ: Зечевић 6, Андрић 6, И. Милошевић 6,5, Шатара 6, Лековић 6, Б. Милошевић 6, Јовановић 7 (Танко), Павловић 6, Елиомар 6,5 (Пешић), Радивојевић 6,5 (Синђић 6), Одита 6,5.

ПАРТИЗАН: Стевановић 6, Милетић 6,5, Остојић 6, Павловић 6, Урошевић 6, Здјелар 6 (Сума 6), Шћекић 6, Тошић 6,5, Натхо 6,5, Асано 6,5 (Лакчевић 6), Садик 6,5 (Ивановић 6).

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести