СУПЕРЛИГА: Партизан бољи од Рада, млади Стевановић двоструки стрелац

БЕОГРАД: У 5. колу Суперлиге Србије фудбалери Партизана су победили Рад резултатом 3:0 и направили добру увертиру пред први меч са Молдеом, у Београду, у четвртак.
Bambi Tošić i Sejduba Suma/FK Partizan/M. Todorović
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Ваљак је добро почео меч, имао солидну ситуацију у 10. минуту преко Ожеговића, али је он каснио са додавањем и прилика је пропала. Нешто касније Сума и Лутовац су пред голом ,,грађевинара“, свиран је офсајд овом првом, који, чини се, није био.

Судија Ђорђић се на старту утакмице није прославио јер је и пре ове ситуације пропустио да досуди чист корнер за црно-беле, када је показао на гол аут.

Рад се углавном бранио у Хумској, али је претио из контри и имао неколико солидних ситуација. Меч је игран у спором темпу, није ту виђено неке лепоте, доста неорганизовано су деловала оба ривала. Али, црно-бели ипак воде. У 26. минуту Лутовац је лепо прошао по десној страни, центрирао, а Ожеговић главом спровео лопту у мрежу.

Исти тандем умало нешто касније није креирао и други погодак, али је стрелац првог мало каснио. Нападач црно-белих је био у великој прилици и у 37. минуту, али је несхватљиво промашио.

У другом полувремену Партизан је што пре хтео да постигне други гол и одмах имао шансу, али је Марковић реаговао. Потом се добрим потезима истакао Стевановић, али без завршнице.

 Црно-бели су нон стоп притискали, али поготка није било. Врло истакнут био је Ожеговић који је у року од минут најпре погодио пречку, а онда на велике муке ставио голмана Марковића. А, онда минијатура младог Стевановића: са леве стране ушао је шеснаестерац ,,грађевинара“, буквално се поиграо са њима и повисио на 2:0.

Прилику да реши све дилеме имао је Лазар Павловић, али је његов шут изблокиран.

Ипак, и поред тога, стрепње за ,,ваљак“ није било јер је Стевановић поставио коначних – 3:0.

И. Лазаревић    

 

 

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 5.000. Судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Ожеговић у 26. и Стевановић у 65. и 89. минуту.  Жути картони: Вујачић, Садик (Партизан), а Смиљанић, Стјепановић, Марковић, Николић (Рад).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Пешукић 6,5, Вујачић 6, С. Павловић 6, Брежанчић 6,5, Шћекић 6, Здјелар 6,5, Лутовац 7,5 (Лакчевић 6,5), Сума 7 (Л. Павловић 6,5), Стевановић 8, Ожеговић 7,5 (Садик).

РАД: Марковић 6, Смиљанић 6, Николић 6, Ризнић 6 (Коваленко), Башановић 6, Шака 6 (Буснић), Стјепановић 6, Јагодић 6,5, Касалица 6, Тричковић 6 (Живковић 6), Трифуновић 6.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести