Суперлига: Партизан креће у Ивањици, Воша-Младост, Звезда на "крову"

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана вечерашњим гостовањем у Ивањици против Јавора отварају 34. коло Суперлиге, док лидер Црвена звезда у суботу игра на Вождовцу у наставку неизвесне трке за титулу првака Србије.
Superliga Srbije
Фото: Dnevnik.rs

Партизан и даље дише за вратом Звезди, има исти број бодова, али вечити ривал је у предности због боље позиције пред поделу бодова, а нови притисак на црвено-беле може да наметне уколико слави на незгодном терену у Ивањици.

Екипа Марка Николића је у фантастичној серији од 31 утакмице без пораза, уз само три ремија, а шансу да поправи резултат имаће на стадиону где је у претходних пет мечева исто толико пута тријумфовао.

Дан касније Црвена звезда има слично тежак задатак на вештачкој трави стадиона на Тржном центру Вождовац, где други пут у историји наступа, након што је преднодни дуел великом муком освојила три бода голом Душана Анђелковића из слободног ударца.

Актуелном шампиону нова победа је неопходна, до које ће морати да дође без најбољег играча Гелора Канге због суспензије, али се у тим враћа Мичел Доналд.

Занимљиво ће бити и у преостала два меча у плеј-офу у борби за места у Европи, Војводина у Новом Саду дочекује лучанску Младост, док у Крушевцу играју Напредак и нишки Раднички.

Упоредо са трком за титулу и излаз у европска такмичења, наставља се велика борба и за опстанак у Суперлиги, у дербију Запада Борац чека Металац у судару који би могао много да донесе оба тима, Радник има прилику да победом над "фенерашом" Новим Пазаром направи огроман корак ка сачувању статуса, док Бачка има императив против безбрижног Чукаричког.

Плеј-оф, вечерас: Јавор - Партизан (20 сати). Сутра: Вождовац - Црвена звезда (17), Војводина - Младост (19), недеља: Напредак - Раднички Ниш (19).

Табела: Црвена звезда 46 бодова, Партизан 46, Војводина 33, Младост 33, Раднички Ниш 28, Напредак 26, Вождовац 23, Јавор 22.

Плеј-аут, субота: Бачка - Чукарички (17), Борац - Металац (19). Недеља: Спартак - Рад (17), Радник - Нови Пазар (19).

Табела: Чукарички 26, Спартак 25, Радник 22, Рад 18, Металац 17, Бачка 17, Борац 15, Нови Пазар 13.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести