Суперлига: Партизан сигуран пред ,,вечити дерби“, надигран Пролетер

У оквиру 23. кола Линглонг суперлиге фудбалери Партизана су без проблема савладали Пролетер и направили најбољу увертиру пред недељни ,,вечити дерби“.
partizan proleter
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно-бели су већим делом меча били бољи од Сланобараца и заслужено славили.

Хладан туш за Београђане умало није уследио у 4. минуту. Одбрана црно-белих је погрешила, Рушевић  изашао сам испред Стојковић и шутирао тик поред гола. Одмах потом – казна. Марковић је шутирао са дистанце, лопта је погодила у Митровића и завршила иза леђа голмана Петрића. Одличан почетак утакмице и више среће за домаће. Партизан је имао иницијативу, доминирао, па је тако и Матић затресао мрежу, али је његов погодак оправдано поништен због офсајда. Ипак, појачање из Војводине је постигло свој првенац, само мало касније, када је све било чисто и то је 2:0 за ,,ваљак“. Потом је у прилици и Натхо, али изблокиран. Могли цу црно-бели до полувремена напунити мрежу Сланобараца, али нису имали среће у неким ситуацијама. Меч није игран у високом темпу, фалило је жустрине да утисак буде бољи. Али, и поред тога, имао се шта видети.

У наставку Партизан је чинио све да мирно утакмицу приведе крају, док су Сланобарци покушавали нешто више да учине и мечу донесу драматику. Ваљак је добро одрађивао посао, контролисао ситуацију на терену, повремено и претио Пролетеру. Сланобарци су, ипак имали један солидан покушај, када је Балабановић главом шутирао преко гола. Онда је у прилици био и Рушевић, али је лоше захватио лопту.

Како се меч ближио крају тако су гости били све упорнији да постигну макар почасни погодак, али у томе нису успевали.

Али, црно-бели су били ти који су први погодили, када је после лоше интервенције Петрића Милетић повисио  на 3:0. Ипак, у самом финишу Балабановић је поставио коначних – 3:1.

И. Лазаревић     

Партизан Пролетер 3:1 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 2.000 Судија: Илић. Стрелци: Марковић у 7, Матић у 24. и Милетић у 88. За партизан, а Балабановић у 90. минуту за Пролетер. Жути картони: Рушевић, Андрејевић, Радиновић, Митровић (Пролетер).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 7, Витас 6, С. Павловић 6, Брежанчић 6, Здјелар 6,5, Шћекић 6, Марковић 7 (Стевановић 6), Натхо 7 (Л. Павловић 6), Асано 7 (Лакчевић 6), Матић 7.

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6, Танасин 6, Андрејевић 6 (Лукашевич), Јоковић 6, Митровић 6,5, Пејић 6, Радиновић 6, Шћепановић 6 (Новаковић 6,5), Весић 6 (Балабановић 6,5), Караклајић 6, Рушевић 6,5.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести