Суперлига: Партизан срећно до бодова у Новом Саду

Београдски Партизан као гост савладао је новосадски Пролетер са 0:1 (0:1) у осмом колу Суперлиге Србије.
rikardo gomes fonet
Фото: FoNet

Пролетер - Партизан 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 4000, судија: Николић (Крагујевац), стрелац: Рикардо у 13. минуту. Жути картони: Ћуковић, Букорац (Пролетер), Стојковић, Миличевић, Чекић (Партизан).

ПРОЛЕТЕР: Весић 7, Танасин 7, Андрејевић 7, Ламбулић 6,5, Ћуковић 7, Плавшић 7, Мићић 6,5 (Красић 6,5), Чоловић 6,5 (Стаменић), Миросављев 6 (Вујаклија 6,5).

ПАРТИЗАН: Стојковић 7,5, Вуличевић 6,5, Марковић 7, Валијенте 7, Милетић 6,5, Јанквоић 6,5 (Николић 6,5), Шћекић 7, Кочовић 7, Закарић 7, Пантић 7 (Смиљанић), Рикардо 7,5 (Зђелар).

Уз пуно среће и у доста слабој представи фудбалери Партизана су однели бодове незалужено из Новог Сада.

Црно-бели у току меча упутили само два шута у оквир гола, оба покушаја извео је Закарић у 9. и  39. минуту а Весић је био на висини задатка.

Стигли су Београђани ненадано до вођства, акцију је започео Пантић са десне стране центрирао, лопту је прихватио Закарић и упутио ка Рикарду који је променио правац и Весић је био савладан. У неколико наврата продорима је по левом боку покушао Ћуковић, али без завршнице.

Други део протекао је у теренској иницијативи и нападима Пролетера и само захваљујући неспретности нападача, одбрани и голмана Стојковића резултат се до краја није мењао. У прилици је на центаршут Човића био Чоловић, али је шутирао крај стативу. Најповољнију прилику за поравнање имали су фудбалери Пролетера у 63. минуту, када је најбољи стрелац  Миросављев извео казнени ударац у 63. минуту, гађао леви доњи угао а Стојковић је пантерским скоком избио у корнер. Човић је у 77. минуту када је Букорац упутио ударац а лопта се одбила  од стативе и завршила на гол линији.

До краја је било још неколико прилика Миросављева, пречка, па одлични напади али се мрежа Партизана није затресла.  

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести