СУПЕРЛИГА ПЛЕЈ–АУТ: Туфегџић два пута у мету

Спартак ЖК - Рад 2:0 (1:0)
e
Фото: pixabay.com

Фудбалери Спартака забележили су победу у плеј – ауту, а најзаслужнији за прву радост је двоструки стрелац Лазар Туфегџић. У 5. минуту Спартак је запретио преко Денковић, који је добро шутирао са 18 метара, али Остојић био на месту. Све до 30. минута није се ништа посебно догађало, да би тада Денковић упутио оштар шут, голман гостију је одбио лопту на коју је натрчао Лазар Туфегџића и сместио је у мрежу.

Спартак је нешто касније постигао и други гол, који није признат због офсајда. До краја полувремена оба тима су била у прлици, али шансе нису искористили.  Рад је у настваку био први у прилица да постигне гол, али је Остојић добро интервенисао. Убрзо је Милошевић упутио дубинску лопту до најбољег играча утакмице Туфегџића,који је преварио  неколико играча Рада и са петнаестак  метара пласира лопту у мрежу гостију за 2:0. До краја утакмице било је прилика за оба ривала, али су мреже остале нетакнуте, па је Спартак  забележио заслужену победу.

Пре почетка утакмице спортски директор Спартака предао је дрес за стоту одиграну утакмицу Немањи Главчићу.

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 130, судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Туфегџић у 30. и 56. минуту.  Жути картони: Текијашки, Главчић, Дунђерски (Спартак), а Тановић, Петровић (Рад).

СПАРТАК: Остојић 7,5, Текијашки 7, Ђенић 7 (Трипковић), Милошевић 7,5, Ђорђевић 7, Главчић 7, Денковић 7,5 (Дунђерски 7), Обрадовић 8, Туфегyић 9, Марчић 7,5 (Радовановић), Оташевић 7.

РАД: Марковић 7, Тановић 6,5 (Парађина 6), Трићковић 6,5, Петровић 7, Веселиновић 6,5 (Илић 6), Јовановић 6,5, Шипчић 6,5, Стевић 6,5, Балабановић 7 (Трифуновић), Баиновић 7, Пердија 6,5.

С.Ст.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести