Суперлига: Победа шампиона после драматичне завршнице

Теже него што се очекивало фудбалери Црвене звезде су стигли до победе у трећем колу Суперлиге Србије. До краја су фудбалери Младости били у игри па су гости стрепели.
pavkov, fk cz
Фото: FK Crvena zvezda

Црвена звезда је одлично почела меч и у 14. минуту постигла гол. Гобељић је послао лопт на петерац одакле ју је у мрежу сместио Павков. Тотална дефанзива домаћима се није исплатила, нису могли ни да дођу до лопте. Временом су се домаћи тргли и стигли до шеснаестерца Београђана па је тако дошло до спорне ситуације, у којој су Лучанци, чинило се, били оштећени за казнени ударац. Утисак је био да је Родић играо руком а не Бојовић, како је арбитар Живковић пресудио а најзанимљивије од свега било је то што ВАР соба није нашла за сходно ни да погледа очигледно дискутабилну ситуацију. Покушавали су домаћи нешто да учине али проблем је био у лошој завршници. Црвена звезда, иако је добро почела, осим постигнутог гола ништа више битно није урадила.

У наставак је боље ушла Младост и шампион је био на мукама. Високо су стајали Лучанци и тражили прилику да украду лопту црвено-белима и дођу до шансе. Ипак, кратко је то трајало и Београђани су загосподарили тереном, за кратко време створили две прилике али их нису искористили. Млади Митровић велику жељу је имао на дебију да се докаже али је у томе претеривао и често имао потез више. Ипак, упорност му се исплатила и успео је да се упише у стрелце, у 71. минуту. Дунђерски је одмах могао да узврати али је Борјан био сигуран. Што није успео он јесте Лековић, само мало касније, када је након центаршута одлично реаговао и сместио лопту у мрежу.

За коначних 1:2.

Младост (Л) – Црвена звезда 1:2 (0:1)

ЛУЧАНИ: стадион Младости, гледалаца: 5.000. Судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Лековић у 80. за Младост а Павков у 14. и Митровић у 71. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Гобељић (Црвена звезда) а Веснић, Радовановић, Дунђерски (Младост).  

МЛАДОСТ: Остојић 6, Дунђерски 6,5, Веснић 6, Радовановић 6 (Сремчевић), Милошевић 6, Лековић 7, Гордић 6,5 (Радивојевић), Ф. Жунић 6 (Милановић), Јојић 6,5, Удовичић 6, Бојовић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 7, Ераковић 6, Драговић 6, Родић 6,5, Канга 6,5 (Саного), Кангва 6,5 (Станковић), Букари 6,5 (Митровић 7), Иванић 6,5, Катаи 7 (Мустафа), Павков 7,5 (Пешић).

И. Лазаревић    

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести