Суперлига: Шампиону само бод, Новосађани храбри 

Већ на стару пролећног дела првенства шампион се спотакао, Црвена Звезда је освојила само бод у мечу са Војводином.
Танјуг/Страхиња Аћимовић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Новосађани су  су добро парирали у већем делу сусрета били су равноправан ривал. Додуше, мора се рећи да је хладно време и оркански ветер задавали ор, и није ни чудо громан проблем играчима, али то за слабу представа не може да буде ниакво оправдање.  

Почетак утакмице протекао је у знаку напада домаћих играча. Већ у деветом минуту на додавање Букарија Пешић је неспретно реаговао и упропастио велику прилику. Потом је Канга погодио пречку и изгледало је да се не пише добро Војводини. Новосађани су се превише повукли и сами били криви за такав развој догађаја. У 13. минуту на северној трибини Звездиног стадиона осванула је кореографија са ликом Синише Михајловића. У 15. минуту Букари није искористио огроман простор који су му оставили играчи Војводине и шутирао је преко гола. Звезда је нападала а Војводина је имала среће да не прими гол. Новосађани су покушавали да се ослободе притиска па је после једног напада заслужила слободан ударац, из којег је Чумић шутирао тик изнад пречке. Одмах потом, Војводина дошла у вођство. На одличан пас са леве стране Малбашића Кабић је фантастично реаговао и савладао Борјана, чини се да је голман Звезде могао и боље да интервенише.  Изједначење је уследило врло брзо. Катаи је искористио сјајну дубинску лопту Канге и лобовао Царевића.

Наставак је почео великом шансом Иванића, али остало 1:1. У другом полувремену, за разлику од већег дела првог, Војводина је играла отворено и покушавала да кроз офанзиву дође до гола. Тешко је долазила до прилика, али је била амбициозна. На другој страни, Канга је имао добар покушај, али је Царевић добро интервенисао. Наметнула се Црвена звезда и била све опаснија. Нападе је углавном градила преко леве стране за коју Новосађани нису имали решење. Катаи је имао добру прилику али је Царевић поново сигуран.


 Величанствен опроштај од Михе

Пред почетак утакмице на центру игралишта, девојке у црвено-белим тренеркама, својим телима  исписале су годину рођења Синише Михајловића, а потом и бројеве осам и једнаест које је носио на дресу. Потом је импровизована пројекција једног од Михиних голова. Након тога су девојке рашишириле на центру платно са сликом легендарног играча, у дресу Црвене звезде, да би потом била приказана историја неких од његових голова.

Након тога на терен су изашли синови Синише Михајловића и од председникаа црвено-белих Светозара Мијаиловића добили добили урамљену реплику Синишиног дреса са бројем осам, а потом су од представника генерације која је освојила шампионску тутулу у Барију - Драгише Бинића, добили урамљену реплику дреса са бројем једанаест.

Једном од својих најбољих играча у историји, почаст су одали и људи из Војводине који су момцима уручили дресове са бројем једанаест, који је Михајловић носио и члан њихове генерације која је освојила титулу.


Покушала је Звезда у финишу набацивањима са стране нешто више да уради, али је ветер однео све покушаје и накрају резултат је остао нерешен.  

Црвена звезда – Војводина 1:1(1:1)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 18.000. Судија: Живковић(Ниш). Стрелци: Катаи у 29, за Црвену звезду, а Кабић у 26. минуту за Војводину. Жути картони: Букари, Канга (Црвена звезда) а Зукић, Милошевић (Војводина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 5, Виго 6, Ераковић 6,5, Драговић 6,5, Родић 6 (Азаров), Мијаиловић 6(Кангва), Канга 7, Букари 6 (Митровић), Иванић 6,5 (Милуновић), Катаи 7 (Пруцев), Пешић 6.

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Лазаревић 6,5, Витас 6,5 (Јеличић 6,5), Траоре 6, Ђорђевић 7, Топић 6, 5 Зукић 6 (МИлетић), Кабић 7, Симић, Чумић 6,5 (Милосављевић), Малбашић 6,5 (Милошевић).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести