Суперлига се осипа, иступају и Арсенал, Барселона и Атлетико

ЛОНДОН/БАРСЕЛОНА: Енглески премијераши Челси, Манчестер Сити и Арсенал, као и шпаснки клубови Барселона и Ателтико Мадрид, повлаче се из нове европске фудбалске Суперлиге, преносе вечерас светски медији.
lopta1
Фото: pixabay.com

Британски ББЦ први је пренео информацију да Челси и Сити спремају документацију како би се повукли из Суперлиге, а не дуго затим медији су јавили да ће њиховим путем кренути Арсенал и два шпанска представника.

Формирање Суперлиге иницирало је 12 најбогатијих клубова у Европи, међу којима су поред Челсија, Ситија, Арсенала, Барселоне и Атлетико Мадрида још Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Тотенхем, Милан, Интер, Јувентус и Реал Мадрид.

Они су договорили формирање нове европске Суперлиге, у којој би требало да учествује 20 екипа, а идеја је наишла на осуду фудбалског света.

У јеку расправе о новој Суперлиги, британски медији су пренели и да је Ед Вудворд поднео оставку на место извршног потпредседника Манчестер Јунајтеда, који је такође међу "12 величанствених", као и да ће отићи на крају 2021. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести