СУПЕРЛИГА Спартак прописно намучио црвено-беле (3:1)

БЕОГРАД: Фудбелери Спартак ЖК изгубили су од Црвене звезде у 20. колу Линглонг суперлиге, али су оставили солидан утисак.
1
Фото: crvenazvezdafk.com

Иако су у већем делу меча били у подређеном положају имали су прилике да изборе бољи резултат од коначних 3:1.

Домаћи су били боља екипа, али због одговорне игре ,,голубова“ нису успели ништа значањије да ураде. Пресинг Београђана је имао ефекта - проблем је настајао у последњој трећини напада. Суботичани су ту били чврсти и отклањали сваку опасност. Црвено-бели су пролазили по боковима, али нису успевали да пошаљу завршни пас. Спартак је вребао из контри и из једне такве стигао до вођства.

Одлично је са десне стране центрирао Милошевић, а Денковић главом затресао мрежу. Црвено-бели су се потом разгоропадили, али одбрана ,,голубова“ била је стамена, одлично обављала своје задатке. У 32. минуту, ипак, последња линија Спартака није могла ништа да уради. Жандер је по левој страни утрчао из другог плана и савладао Дубљанића. Нешто касније велика прилика за Бена – шутира преко гола. А, у 39. минуту – несрећа за ,,голубове“.

Жандер је послао лопту са леве стране, Марин није стигао до ње, али је Текијашки неспретно захватио и послао у сопствену мрежу. То је била још једна потврда да Суботичани нису имали решења за Звездину игру по боковима.

Наставак је почео полуприликом Спартака, а онда најлепши моменат на мечу. Марин је центрирао са леве стране, а Томане маказицама закуцао лопту у мрежу. Екипа Владимира Гаћиновића није се предавала, наставила је да игра и у солидној ситуацији био је Денковић, али је непрецизно шутирао.

У 63. минуту Бен је могао да реши све дилеме, али је на пас Томанеа погодио пречку. Умало казна. Милошевић и Туфегџић су комбиновали, овај потоњи шутирао -  поред гола. Играло се отворено у другом полувремену, ређале су се прилике на обе стране. Туфегџић је у 69. минуту постигао гол, али је он, чини се, неправедно поништен, јер је изгледало да није било офсајда.

Спартак је опасно мучио Црвену звезду – нешто касније и Видаковић је у шанси, али гађа преко пречке. Потом поново прети Туфегџић али Борјан брани.

То је било и последње узбуђење и остало је 3:1.

И. Лазаревић        

 

Црвена звезда – Спартак ЖК 3:1 (2:1)

 

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 2.000. Судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Жандер у 32, Текијашки (аутогол) у 40. и Томане у 51. за Црвену звезду, а Денковић у 22. минуту за Спартак.  Жути картони: Милошевић (Спартак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6, Милуновић 6, Панков 6, Жандер 7, Јованчић 6,5, Иванић 6,5, Бен 7, Марин 7,5, Вукановић 7 (Вулић 6), Томане 7,5 (Павков 6).

СПАТАК ЖК: Дубљанић 6, Дунђерски 6, Оташевић 6, Текијашки 6,5, Милошевић 7, Јочић, Видаковић 6,5, Обрадовић 6, Туфегџић 7, Денковић 7 (Гојков), Баић 6 (Срећковић 6).

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести