СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Бачка изгубила код куће од Партизана (0:3)

У наставку такмичења у Суперлиги Србије Бачка је на домаћем терену изгубила од Партизана резултатом 0:3.
Milorad Balabanovic/FK Backa
Фото: ФК Бачка/Милорад Балабановић

Фудбалери Партизана су лакше него што се очекивало освојили цео плен у Бачкој Паланци. Домаћи су се потајно надали боду, али се испоставило да је то нереално.

Посебно је лоше било прво полувреме када су у питању Паланчани. Нису домаћи успели да организују ниједан иоле опаснији напад, а гости су у раној фази меча дошли у вођство. У 8. минуту је одбрана ОФК Бачке неспретно реаговала и Немања Николић је то знао да искористи за вођство Београђана од 1:0. Негодовали су домаћи навијачи да је у тој ситуацији Николић био у офсајсду, али промене судијске одлуке није било. Партизан је у првих 45 минута имао још пар опасних напада, али се на одмор отишло са 0:1.

Почетак другог полувремена је донео знатно агресивнију игру бачкопаланачких фудбалера, који су у тим тренуцима имали неколико обећавајућих напада, али без реализације. У 55. минуту је Рикардо Гомеш удвостручио предност гостију после одличног центаршута Немање Милетића са десне стране. Гомеш је са 7-8 метара главом лако затресао мрежу домаћих и већ тада је било свима јасно да бодови иду у Београд. Коначан резултат поставио је Горан Закарић у 80. минуту лепим голом са двадесетак метара удаљености искоса са леве стране.

Домаћој екипи остаје да се грчевито бори за опстанак у наредним колима, а гости нису бриљирали, али су одиграли довољно за победу.

Д. Зорић

ОФК Бачка – Паретизан 0:3 (0:1)

БАЧКА ПАЛАНКА: Гледалаца око 5.000. Судија: Милорад Мажић. Помоћници: Милован Ристић, Далибор Ђурђевић. Четврти судија: Илија Брдар. Стрелци: Николић у 8., Гомеш у 55. и Закарић у 80. минуту. Жути картони: Јовановић (ОФК Бачка).

ОФК БАЧКА: Зоговић 6, Илић 6, Жарковић 6, Бјелош 7, Макарић 6, Радовић 6 (Гаврић 6), Јовановић 6, Пантић 6, Грабеж 6, Томић 6 (Мићић -), Радиновић 6 (Балабановић 5).

ПАРТИЗАН: Стојковић -, Валијенте 7, Тошић 7 (Енаке 7), Николић 7, Гомеш 7, Марковић 6 (Шеховић -), Здјелар 7, Немања Милетић 7, Косовић 7, Немања Милетић 8, Закарић 7.

Мирковић: Лакше играмо кад дамо гол на време

Тренер Партизана Зоран Мирковић био је видно задовољан игром својих изабраника у сусрету 22. кола Суперлиге Србије.

Партизан је као гост победио ОФК Бачку са 3:0, тако су црно-бели стигли до 13. победе у сезони и тренутно су трећи са 47 бодова.

"Ово је било доста добро. Показујемо по већ који пут да постају ствари много лакше када дамо гол на време. Похвалио бих игру обе екипе, а поготово мојих фудбалера који су играли одлично", рекао је Мирковић за после утакмице у Бачкој Паланци.

Мирковић је навео да ће од своје екипе захтевати само још течнију игру.

"Имали смо и овај терен који је био какав је био. Евентуално да играмо још течније", додао је Мирковић.

Тренер Бачке Зоран Говедарица био је видно незадовољан.

"Нисмо дали максимум. Немамо самопоуздање. Слабо смо ушли у утакмицу, сувише слабо. Дозволити Партизану овакве ситуације... Поклонили смо голове, то је слика ове утакмице", поручио је Говедарица.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести