Суперлига Србије: Гојков одлучио војвођански дерби

Трећу узастопну победу забележили су фудбалери Војводине, овога пута на стадиону у Кули славили су у војвођанском дрбију против Спартака.
spartak vojvodina, jgrlic
Фото: Дуел Спартака и Војводине, фото: Ј. Грлић

До тријумфа су црвено-бели стигли после бледе партије у првих 45 минута, али и много ангажованије и боље игре у наставку сусрета. Новосађани су тако наставили пут у горњи део табеле, док Спартаку предстоје не баш лепи дани, тешка битка да докаже да вреди више од тренутног пласмана на зачељу табеле.У солидној и борбеној партији новосадски тим је у другом полувремену био ангажованији и конкретнији и заслужено је тријумфовао.

Током првих 25 минута практично ништа вредног помена нисмо видели у војвођанском дербију. Играло се углавном између два шеснаестерца, без шутева или било каквих прилика ни на једној страни. Тек у 26. минуту солидан слободан ударац извео је играч Војводине Арсић, лопта је фијукнула преко пречке, а голман Остојић лепом парадом само је улепшао ову акцију. У 30. минуту неко из одбране Новосађана покушао је да испуца лопту са своје половине, она је погодила Марчића у груди и одбила се ка Денковићу који се нашао у контри, али је његов ударац по земљи Роцков лако зауставио.


Минут ћутања

Пред почетак утакмиц у Кули, фудбалери обе екипе и гледаоци минутом ћутања одали су почаст недавно преминулом бившем фудбалеру и тренеру новосадског клуба Луки Малешу.


Разиграли су се тада Суботичани, па у 35. минуту бележимо шут Чечарића који је голман Новосађана без већих мука зауставио, а два минута касније су имали најбољу прилику после ударца Главчића са двадесетак метара, који је Роцков тешком муком избио у корнер. После ударца са угла, лопта је дуго кружила шеснаестерцом гостију, да би је на крају Шимура атрактивним волеј ударцем послао преко пречке. У 44. минуту погрешио је арбитар Анђеловски, пустио је контранапад Војводине у којем су била тројица играча и само један Спартаков, а онда је одсвирао, са закашњењем од добрих пет-шест секунди, слободан ударац у корист домаћина. То је изазвало велике протесте Вођшине клупе и њених навијача. Најозбиљнији прилику новосадски тим имао је у последњим тренуцима првог полувремена, када је Езе добро шутирао, а голман Остојић успео да одбрани.

Фото: Ј. Грлић


Воша као код куће

Око хољаду гледалаца пратило је сусрет у Кули, а занимљиво је да су већу подршку имали гости. Око 200 навијача Војводине стигло је из Новог Сада и здушно бодрило своје љубимце, који су се осећали као  да играју на свом стадиону


Од самог почетка наставка сусрета Војводина је показала много више жеље и већ у 47. минуту Саничанин је главом упутио лопту ка голу, али је голман Јочић био на месту. Иако није било превише прилика ни са једне стране, игра је имала више ритма, пре свега захваљујући црвено-белима, који као да су решили да освоје сва три бода. Улазак брзоногог Дамјана Гојкова у 56. минуту доста је допринело агилности гостујућег тима, а као да је повукао и саиграче да прикажу бољу партију. У 61. минуту бележимо добар покушај Арсића и још једну добру одбрану Остјића.

Све до 85. минута играло се углавном између два казнена простора, а тада је лопта изашла у корнер у корист гостију. Ударац је извео Лазар Арсић, до тада сигурни голман Остојић подлетео је испод лопте, на другој стативи био је Гојков који је проследио лопту у мрежу, за велику радост гостујућих играча. Ношени подршком навијача, Новосађани су до краја одиграли рутински и задржали предност, уписавши три велика  бода.

А. Предојевић

Фото: S jednog od proplih duela, foto: J. Grlić

Спартак - Војводина 0:1 (0:0)

КУЛА: Стадион "Милан Срдановић", гледалаца 1.000, судија: Анђеловски (Качарево), стрелац: Гојков у 85. минуту. Жути картони: Граовац, Арсић (Војводина).

СПАРТАК ЖК: Остојић 6,5, Текијашки 6,5, Керкез 7, Чаласан 6,5, Милошевић 6,5, Шимура 6,5, Марчић 6,5 (Јоцић), Главчић 7, Денковић 7, Вукчевић 6,5 (Обрадовић 6,5), Чечарић 6,5.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 7, Граовац 7, Саничанин 7,5, Хухумис 7, Ђурић 7, Милојевић 7 (Веселиновић), Ђуричин 6,5 (Гојков 8), Арсић 7, Срећковић 6,5 (Месаровић), Езе 6,5.

Окука: Честитам играчима

Шеф стручног штаба Војводине Драгомир Окука задовољан је исходом утакмице.

„У првом полувремену нисмо играли на начин на који смо то желели и Спартак је био бољи ривал. Међутим, у наставку смо заиграли много боље, показали вољу и жељу за победом и на крју смо до ње и стигли. Честитам играчима на важној и тешко извојеваној победи, а игра из другог полувремена треба да нам представља модел како да то чинимо и у наставку шампионата“, казао је Окука.

Асистент Владимира Гаћиновића Саво Павићевић сложио се с оценом искусног стручњака и додао:

„Нисмо искористили полуприлике које смо имали у првих 45 минута, недостајао нам је завршни пас. У наставку смо се повукли и омогућили Новосађанима да преузму конце игре и било је тешко да очекујемо да нећемо бити кажњени. Војводини честитам на победи, а ми сада морамо да покажемо карактер и дисциплину и да у наставку првенства почнемо да остварујемо боље резултате“, рекао је Павићевић.

Асистент Владимира Гачиновића тренера Спартака, Саво Павичевић сложио се с оценом искусног стручњака и додао:

"Нисмо искористили полуприлике које смо имали у првих 45. минута, јер нам је недостајао завршни пас. У наставку смо се повукли и омогућили Новосађанима да преузму конце игре и било је тешко да очекујемо да нећемо бити кажњени. Војводини честитам на победи, а ми сада морамо да покажемо карактер и дисциплину и да у наставку првенства почнемо да остварујемо пуно боље резултате."

А. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести