СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Пролетер слаб против Чукаричког (2:1)

БЕОГРАД: Фудбалери Чукаричког савладали су екипу новосадског Пролетера са 2:1 у петом колу Линглонг Суперлиге Србије.
Linglong Superliga/Superliga
Фото: Суперлига

Фудбалери Пролетера јесу поражени од Чукаричког, али треба истаћи храбру игру са играчем мање више од 30 минута. Имали су Сланобарци прилике да стигну до ремија, али нису их искристили.

Домаћин је кренуо силно, и већ у 7. минуту имао три колосалне прилике. У једном нападу најпре су два ударца изблокирана, да би потом интервенисао и голман Петрић. Потом лоша реакција Сланобараца у шеснаестерцу и једнаестерац, за вођство Чукаричког од 1:0, пошто је прецизан са беле тачке био Доцић. Гости потом долазе до игре, али без завршнице. Ретко су Сланобарци стизали до шеснаестерца ,,брђана“, углавном су им се напади завршавали на 30 метара од гола. Финиш полувремена обележила је боља игра Чукаричког, у неколико наврата Београђани су претили, али велике шансе није било.

У другом полувремену Пролетер је био офанзивнији, али без нешто конкретнијег учинка. А, онда, пех за Сланобарце. Због другог жутог картона игру је морао да напусти Јовановић тако да је посао чети Милића Ћурчића био знатно отежан. Умало да недуго потом Чукаричани искористе бројчано преимућстви и реше меч, али је Петрић добро интервенисао. Брђани су потпуно преузели контролу и гол је висио у ваздуху. А, онда после корнера и длоазе до поготка, а стрелац је био Шапић. Али, трачак наде за Пролетер се јавио само мало касније када је после добре акције Пејић смањио на 2:1. А, онда, сјајна прилика за Чоловића, који је, међутим, непрецизан. Вода као да је ушла у уши домаћим фудбалерима и Сланобарци су све више претили. У прилици је био и Миросављев, али и он непрецизан.

Остало је 2:1.

 

И. Лазаревић      

Чукарички – Пролетер 2:1 (1:0)

 

БЕОГРАД: стадион Чукаричког, гледалаца: 500. Судија: Илић (Ћуприја) . Стрелци: Доцић (из пенала) у 10. и Шапић у 68. За Чукарички,а Пејић у 73. минуту за Пролетер. Жути картони: Кајевић, Тедић (Чукарички), а Петрић, Миросављев, Јовановић (Пролетер). Црвени картон: Јовановић (Пролетер).  

ЧУКАРИЧКИ: Белић 6, Доцић 7,5, Тедић 6,5, Видосављевић 6 (Никчевић 6), Кајевић 6,5 (Стојановић 6), Чирковић 6, Остојић 6, Величковић 6,5, Шапић 7, Ковач 6,5, Бирманчевић 6,5 (Алексић).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6,5, Митровић 6, Балабановић 6 (Пејић 7), Миросављев 6,5, Чоловић 6,5, Марјановић 6,5, Радиновић 6 (Стаменић 6), Пантић 6 (Ратковић 6,5), Андрејевић 6,5, Јаблан 6, Јовановић 6.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести