Суперлига Србије: Пролетер убедљив против Земуна

За све досадашње промашаје из претходних неколико кола наплатили су фудбалери Пролетера у сусрту са екипом Земуна, остварили су вредну и убедљиву победу (4:1).
Proleter Zemun Andrejevic 4. gol za Proleter FOTO Ivanic
Фото: Андрејевић постиже четврти гол за Пролетер у дуелу са Земуном, фото: Д. Иванић

Први су припретили гости, али је за делић секунде закаснио Мркајић.

Из првом контранапада домаћи су дошли до вођства, проиграли су Човић и Вујаклија Красића, а овај је са ивице казненог простора погодио ближи угао голмана Милошевића.

Два минута касније још једном је севнуо брзи контранапад, Вујаклија је пронашао Ћуковића, а овај проследио лопту до Човића који је у срцу казненог простора пронашао Вујаклију, а овај волеј ударцем погодио мрежу. И трећи погодак у првом полувремену пао је након контранапада.

Вујаклија је пронашао Красића, а овај са голом спојио Чоловића, који је приземним ударцем погодио мрежу.

У наставку су домаћи задовољни убедљивом предношћу препустили игру гостима, два пута је голман Милош Весић одлично интервенисао и скренуо ударце најпре Вукадиновића а потом и Цветковића. Ништа није могао да уради голман Пролетера када је на пас  Живковића Душан Савић прецизним ударцем погодио стативу од које се лопта одбила у мрежу за смањење резултата. До краја утакмице домаћи фудбалери су потврдили победу, Чоловић је извео прекид, а поред успаване одбране Земуна утрчао је Андрејевић и Милошевић је био савладан.

Сланобарци су коначно добру партију крунисали освајањем бодова, за разлику од претходних утакмица, када су такође играли добро а остајали без плена.

 М. Поповић

ПролетерЗемун 4:1 (3:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе”, гледалаца 600, судија: Пипер (Чачак), стрелци: Красић у 11, Вујаклија у 13, Чоловић у 36. и Андрејевић у 81. минуту за Пролетер, а Савић у 67. за Замун. Жути картони: Јовановић (Пролетер), Живковић, Савић (Земун).

ПРОЛЕТЕР: Весић 7,5, Танасин 7, Андрејевић 8, Ламбулић 7,5, Ћуковић 8, Букорац 7, Мићић 7, Чоловић 8 (Митровић), Човић 7,5, Касрић 8 (Јовановић 7), Вујаклија 7,5 (Плавшић 7).

ЗЕМУН: Милошевић 6,5, Живковић 6, Цветковић 6, Трајковић 6 (Бошњак 6,5), Стојковић 6, Луковић 6, Кукулучић 6 (Романовски 6), Вукадиновић 7, Максимовић - (Савић), Мркајић 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести