Суперлига Србије: Тополчани контрама разбили Металац

Фудбалери ТСЦ –а сјајном игром саваладали су Металац у Горњем Милоановцу и наговестили високе домете.
superliga
Фото: Printscreen

Тополчани су играли брзо и једноставно и лако долазили до прилика које су знали да искористи. И домаћи фудбалери су су имали неколико добрих прилика, али је голман гостију Филиповић био одличан. Од почетка меча играло се отворено, шансе су се ређале на обе стране,а домаћи су врло брзо повели. Погрешио је млади Крсмановић дозволио је Ђурићу да убаци лопту пред гол, а Цветковић је надвисио Леандра и главом савладао Филиповића.

Тополчанима је требало само неколико минута да преокрену резтултат. После једнне брзе акције Лукића је упослио Томановића који је ушао у шеснаестерац и са десетак метара неометан погодио мрежу. Само два минута касније погрешио је голман Металца Савић, слабо је исцпуцао лопту, коју је пресекао Ђаковац и одмах упослио Бањца,а корпулентни фудбалер Тополчана је после варке са 18 метара страховитим шутем погодио леви горњи угао. Могли су фудбалери ТСЦ –а који минут и до новог поготка, али је судија Острачанин без консултација са ВАР –ом поништио чини се регуларни погодак Зеца. И фудбалери Металца су могли до изједначења у првом делу, али је опасне ударце Цветковића Филиповић успео да одбрани. Само што је почело друго полувреме Тополчани су постигли и трећи погодак. Зец је побегао својим чуварима и са леве стране искоса погфодио је „дужи „угао. А само што се кренуло с центраЗец је постигао нови погодак. Овог пута атрактивно петом га је проиграо Лукић, а брзоноги фудбалер ТСЦ –а је са седам метара погодио мрежу.   Покушали су Милановчани  су погодили  стативу у 62. минуту, а у последњем минуту меча смањили су резултат.   

МеталацТСЦ 2:4(1:2)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Стадион Металца, гледалаца око 1.500, судија: Остраћанин(Краљево), стрелци: Цветковић у 13. и Стојић у 90.  за Металац, а Томановић у 16.  Бањац у 18. и Зец у 50. и 53.  минуту за ТСЦ. Жути картони: Грбовић, Шарић и тренер Лазетић (Металац), Леандро, Ђаковац , Антонић(ТСЦ).Црвени картон:Грбовић (Металац, на клупи).    

МЕТАЛАЦ: Савић 6,И. Миличевић 6 (Бачкуља), Стојић 5,5, Васиљевић 6, Николић 5,5, Крајишник 6 /Максимовић), Одада 6 , Грбовић  6 (Кокир),  Цветковић 7, Престиж 6,5 (Луковић), Ђурић 7(Шарић).   

ТСЦ: Филиповић  7,5,  Чалушић 6,5, Леандро 7(Варга), Антонић 6,5,Крсмановић 6,5(Станојловић), Ђаковац 7(Петровић), Томановић 7, Станојев 6,5, Зец 8, Бањац 7 (Вукић), – Лукић 8 (Сантрач).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести