СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ  ТСЦ победио Јавор 0:1 (0:0)

У утакмици 17. кола Суперлиге ТСЦ је као гост победио Јавор Матис а најзаслужнији за тријумф били су голман Вељко Илић, који је скинуо неколико зицера, и стрелац поготка Ђаковац.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

ТСЦ је боље ушао у меч па је имало солидну прилику преко Илића чији шут је завршио преко гола. Гост је био бољи, домаћин се све време бранио. Бачкотополчани су притискали последњу линију Ивањичана за шта ови нису имали решење.

У 18. минуту Јавор успева да развије контру, Николић центрира, Ђаковац игра руком у свом казненом простору а тек на асистенцију ВАР собе арбитар Стефановић свира очигледан једанаестерац. Са беле тачке шутира Гигић а Вељко Илић зауставља његов ударац. Јавор разиграо и више имао лопту код себе. Ипак, дуго никаквих конкретнијих акција и узбуђења није било.

Све до 33. минута када је Цветковић изблокирао Кемпбела у изгледној позицији. Потом је у прилици Гојковић а његов ударац зауставља Вељко Илић. Голман ТСЦ-а исказао се и нешто касније када је зауставио ударац Гигића, након дубинске лопте Ђурића. Полувреме је завршено још једно шансом нападача домаћих  и још једним промашајем.

Почетком наствак – шок за домаће. Копитовић је играо руком у свом шеснаестерцу и досуђена је најстрожа казна. Сигуран са беле тачке био је Ђаковац. Покушали су домаћи да изједначе преко Кемпбела али је он шутирао преко гола. На другој страни Ратков је могао све да реши али је и он био непрецизан.

Ипак, остало је – 0:1, а по завршетку утакмице уследила је гужва после које су ,,поцрвенели“ Грабеж из Јавора и Ћалушић из ТСЦ-а.

И. Лазаревић     

 

ИВАЊИЦА: стадион ,,крај Моравице“, гледалаца: 1.000. Судија: Стефановић (Београд). Стрелац: Ђаковац (из пенала) у 48. минуту. Жути картони: Тојчић, Грабеж (Јавор) а Л. Илић, Вукић (ТСЦ). Црвени картони: Грабеж (Јавор) а Ћалушић (ТСЦ).

ЈАВОР: Вулић 6, Кемпбел 6,5 (Танко 6), Дукуре 6, Гигић 6,5 (Луковић 6), Гојковић 6,5, Грабеж 6, Копитовић 6, Марчић 6, Николић 6,5 (Малетић 6,5), Тојчић 6, Ђурић 6,5.

ТСЦ: В. Илић 8, Антонић 6, Ћалушић 6, Цветковић 6,5, Л. Илић 6,5 (Кувељић 6), Јовановић 6,5 (Мирчевски 6), Ратков 6,5 (Вукић 6), Стојић 6, Стојковић 6 (Аранђеловић 6), Томановић 6,5, Ђаковац 7.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести