Суперлига Србије: Вредан бод Бачке у дуелу са Радом

Фудбалери Бачке у дербију зачеља освојили су важан бод на Бањици.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

За све време утакмице Паланчани су били равноправан ривал домаћину, чак са мало више  среће могли су и до победе. И једни и други су опрезно ушли у сусрет због великог улога с обзиром да су бодови неопходни у борби за опстанак.Домаћини су били веома офанзивни, међутим, одбрана Бачке, на челом са Бјелошом и сјајним голоманом Зоговићем, зауставила је све њихове нападе.Ипак, Паланчани су поклекли у 32. минуту када је, после корнера, Балабановић главом погодио мрежу Зоговића.  Бачке је у настваку и поред неповољног резултата играла мирно и чекала шансу за изједначења. То јој је успело у 67. минуту када је Бранислав Томић матирао голмана Марковића. Последњих 15. минута домаћини су имали иницијативу, имали неколико полуприлика, али нису успели да погоде мрежу Бачке. Судија Пипер је утакмицу продужио пет минута и том периду играчи Рада су атаковали ка голу Бачке, чија одбрана је  успела да сачува вредн бод.

С. Р.

Рад - Бачка 1:1 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион "Краља Петра Првог", гледалаца 600, судија: Пипер (Ваљево), стрелци: Балабановић у 32. за Рад, а Томић у 67. минуту за Бачку. Жути картони: Јовановић, Бастановић (Рад), Макарић, Папић и Зоговић (Бачка).

РАД: Марковић, Смиљанић, Касалица, Бастановић, Веселиновић (Трифуновић), Јовановић, Шипчић (Илић), Стевић (Буснић), Балабановић, Бајиновић, Перендија.

БАЧКА: Зоговић, Гојковић, Жарковић, Бјелош, Макарић (Жакула), Јовановић, Пантић, Грабеж, Томић (Ђурић), Гаврић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести