Суперлига: Убедљива победа Звезде против Радника

Фудбалери Црвене звезде забалежили су сигурну победу у првенству и направили сјајну увертиру пред деби у Лиги шампиона, у уторак.
Boace/Fonet
Фото: FoNet

Са пола гаса Београђани су савладали Радник и сачували максималан учинак у Суперлиги Србије.

Иако им предстоји тежак дуел, против Наполија, домаћи су на терен истрчали готово у најјачем саставу. Дебитовали су Марин, Боаћи и Чаушић које је тренер Милојевић хтео да испроба пред меч са Италијанима. И имао је чиме да буде задовољан шеф струке црвено-белих, сва тројица су била врло активна и оставила добар утисак. Боаћи је врло брзо ушао у две прилике, али их није искористио. Иако су Београђани имали иницијативу није тако лако ишло у стварању шанси, Радник је добро стајао на терену, одлично покривао простор и прекидао акције српског шампиона. Претили су гости из контри па су и они имали своје прилике. А, у 26. минуту прошла је једна акција Београђана – Боаћи је изашао сам испред голмана Васиљевића, овај га фаулирао ван шеснаестерца, као последњи играч одбране, а судија Минаковић му показао црвени картон. Тада је ослабила дефанзива Сурдуличана и своју трећу шансу на утакмици искористио је Боаћи у 33. минуту. Свему је претходила одлична асистенција Марина и сјајан шут нападача црвено-белих. Да ће ово бити одличан тандем видело се и нешто касније када су заменили улоге и режирали убедљивије вођство Црвене звезде. Тада је било јасно ко ће бити победник меча, чекало се само којим ће резултатом то бити учињено.

Да би могло да буде доста убедљиво видело се у 52. минуту. Стојковић је прошао по десној страни, заврнуо на пеналтик одакле је Кафу повисио на 3:0. Био је ово први погодак бразилског интернационалца у дресу Црвене звезде. Разиграо се потом и Холанђанин Ебисилио и истакао кандидатуру за стрелца новог поготка. Али, то је ипак урадио Боаћи у 62. минуту, сјајним ударцем са 15 метара. Хтели су црвено-бели што убедљивије да славе пред дуел са Наполијем па су створили још неколико шанси. Пети гол постигао је Чаушић, у 73. минуту на асистенцију Марина, а коначан резултат поставио Стојиљковић, на одличну асистенцију Родића.                                                                     

И. Лазаревић   

Црвена звездаРадник 6:0 (2:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 10.000. Судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Боаћи у 33. и 62, Марин у 42, Кафу у 52, Чаушић у 73. и Стојиљковић у 82. минуту. Жути картон: Младеновић (Радник). Црвени картон: Васиљевић (Радник).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 7 (Гобељић 6), Савић 6, Дегенек 6,5, Родић 7, Крстичић 7, Чаушић 7, Кафу 7 (Симић 7), Ебисилио 7, Марин 8, Боаћи 8,5 (Стојиљковић 7).

РАДНИК: Васиљевић 6, Младеновић 6, Жарковић 6, Ковачевић 6, Миловановић 6, Керемех 6 (Лекић 6), Ристовић 6, Станисављевић 6 (Пејчић 6), Стојановић 7, Златановић 6, Пантелић 7 (М. Стојановић 6).

Суперлига Србије - 8. коло 

НОВИ САД: Пролетер - Партизан 0:1 (0:1)

СУРДУЛИЦА: Динамо - Рад 0:1 (0:0)

ШАБАЦ: Мачва - Земун   0:2 (0:1)

БАЧКА ПАЛАНКА: Бачка - Младост 0:2 (0:0)

БЕОГРАД: Црвена звезда - Радник 6:0 (2:0)

Петак

НИШ: Раднички - Војводина   1:0 (0:0)

Недеља

КУЛА: Спартак - Напредак (16)

БЕОГРАД: Вождовац - Чукарички (16)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести