Суперлига: Вошина убедљива најава плеј-офа (фото)

У једној од наубедљивијих партија у сезони Војводина је победила Нови Пазар са 2:0, а садржајем игре најавила је повољан расплет у доигравању.
Дневник/Ф. Бакић  
Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Офанзивним формацијама, којима су у сусрет изазовима кренули у једном од дербија 30. кола, тренери Батак и Бербер дали су до знања колико им значи резултат који гарантује пето место на табели, уочи доигравања у плеј-офу.

У игри на отовреној сцени Карађорђа боље су се понели домаћи играчи, али су први у позицију за вођство дошли гости у петом минуту, када је Царевић умирио лопту после Киковићевог ударца главом из непосредне близине.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

До краја првог полувремена Војводина је тежиште игре пројектовала дубоко у пољу Новопазараца. Утисак о њеној надмоћности могуће је поставити на темелчје трију шанси, са гостујућим голманом Славковићем у главној улози. Најпре је Урош Николић у 11. минуту шутем завршио сјајну контру Милошевића и Чумића, потом је Николић прецизно извео слободан ударац десетак минута касније у доњи леви угао противничког гола, да би у интервалу надокнаде времена, после Николићевог центаршута с десне стране, Малбашић главом захватио лопту у Славковићевом петерцу. Сваки пут новопазарски чувар мреже реаговао је за епитет најбољег појединца у првом делу.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Капитулирао је, међутим, два пута на почетку другог полувремена. Најпре је Чумић, са 22 метра удаљености, постигао свој девети гол у сезони. Пет минута касније уследила је акција Новосађана у два потеза: Топић је са центра упослио Уроша Николића, а најбољи играч утакмице је слаломом протрчао покрај Курдића и Рубежића и с десне стране погодио супротни горњи угао гола. Био је то његов седми гол у дресу Војводине. До краја утакмице повољне прилике за још убедљивији тријумф Новосађана имали су Чумић у 59. и 90. и Лазаревић у 71. минуту.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

ВојводинаНови Пазар 2:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2.000, судија Марко Ивковић (Лајковац), стрелци: Чумић у 47. У.Николић у 52. минуту, жути картони: Јеличић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Царевић 7,  Јеличић 7, Витас 7, Љубисављевић 6,5, Лазаревић 7,5, Буснић 6 (Н.Николић), Милосављевић 6 (Топић 7), Малбашић 6,5 (Бараје), У.Николић 8 (Богдановић), Чумић 7, Милошевић 7 (Симић).

НОВИ ПАЗАР: Славковић 7,5, Пешукић 6,5, Курдић 6, Рубежић 6, Јоксимовић 6,5, Ергелаш 6 (Станојловић), Радовац 6 (Ђуричковић), Киковић 6 (Јовић), Богдановски 5,5, Мајдевац 5,5 (Фијуљанин), Мијић 6.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести