Суперлига: Вошино ресетовање трицом

Утисак о расположенијем партнеру у првих десетак минута утакмице наметнули су гости.
Ф.Бакић
Фото: Ф.Бакић

Постављајући тежиште игре у висину Царевићевог казненог простора два пута су упутили лопту ка његовом голу: најпре је у четвртом минуту шутирао Томић, а Царевић одбио лопту у корнер, да би Марјановић три минута касније, повратну лопту од Штулића послао изнад пречке, са двадесетак метара удаљености. У међувремену, Нишлије су извеле и два корнера, а да домаћи играчи практично нису успели да организовано пренесу лопту у супарничко поље.

Тада је ехо са северне трибине Карађорђа покренуо момке у пола белом, пола у црвеном. Истина, утисак о вредностима садржаја, који су Новосађани понудили суграђанима на трибинама, до краја првог полувремена није био на нивоу игре у прва четири кола, али је наговестио повратак у том смеру. Наговестио је то Милосављевић првим шутем ка голу у 17. минуту, после комбинације Барајеа и Симића. Лопта је фијукнула изнад пречке. Пет минута касније прецизан је био Бараје. Николић је у 16-ерцу идеално повтаном лоптом послужио Кабића, овај је шутирао из прве и погодио пречку, а одбијену лопту Бараје је пласирао у доњи десни угао Стевановићевог гола. Идеалну прилику да дуплира вођство пропустио је Николић у 41. минуту. Несебично му је асистирао Кабић, али је несвојствено његовом рејтингу, Николић из непосредне близине промашио гол.

Фото: Ф.Бакић

Како је завршило прво, на исти начин почело је друго полувреме, нападима Војводине али са знатно више енергије и жеље да стигне до гола Радничког. Резултат је уследио већ после седам минута игре, акцијом као испод индига извученом са тренинга: Ђорђевић је у свом стилу центрирао са леве стране, на петерцу је лопту прихватио Николић за Симића који је постигао пети првенствени гол.

Један минут радовања и опуштенијег приступа обавезама у одбрани умало је коштао Новосађане. Неспоразум одбрамбених играча покушао је да казни Јовановић, тек што је ушао у игру, али је овога пута пречка била савезник домаћег тима. Узвратио је Бараје соло акцијом коју је сигурном интервенцијом прекинуо голман  Стевановић, а отворену игру гостију пропустио је да материјализује Цветковић у 69. минуту, захваљујући организованој одбрани, са Траореом на челу.

Коначно у 82. минуту, навијачи су најпре овацијама испратили са терена Вељка Симића, на исти су начин поздравили дебитанта Уроша Николића, а он је на поверење, у првом контакту са лоптом, узвратио ретко лепим голом са 25 метара искоса са десне стране, за убедљиву победу и за повратак вере у сопствену вредност и снагу тима за најављени континуитет добрих игара, на основу којих ни резултати неће изостајати.

Војводина – Раднички 3:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 3.500, судија Милан Стефановић (Београд), стрелци: Бараје у 22. Симић у 52. У. Николић и 82. минуту, жути картони:Милосављевић (Војводина), Савић, Јовановић (Раднички).

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Бјековић 7, Траоре 7,5, Милосављевић 7,5 (Нешковић), Н. Николић7 (Вукчевић), Ђорђевић 7,5, Јеличић 7,5, Симић 8 (У.Николић 7,5), Буснић 7, Кабић7 (Милетић), Бараје 7 (Зукић).

РАДНИЧКИ: Стевановић 6, Томић6(Јовановић 6,5), Штулић 6,5, Пејовић 5,5, Стајић 6, Стојановић 6,5, Марјановић 6,5, Савић 6, Месаровић5,5 (Димић), Петров6 (Цветковић), Аксентијевић 6,5.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести