Суперлига: Вулић јунак драме под Багдалом

На отварању пролећене сезоне фудбалери Напретка и Спартака одиграли су добар меч: борбен, са пуно трчања, много голова и резултатске неизвесности. После праве драме,  у последњим секундама славили су Крушевљани.       
superliga
Фото: Dnevnik.rs

Фудбалери Спартака су одлично отворили утакмицу и већ после првог напада су повели. Чечарић је стигао до лопте пре Немање Петровића и  упослио Савковића, који је лако заобишао голмана Николу Петровића и убацио лопту у мрежу.  После примљеног гола Крушевљаљни су кренули много офанзивније. Прву прилику Ндијаје није искористио, али је потом после центаршута  Немање Петровића са десетак метара неометан изједначио резултат. Само неколико минута касније, после продора Вукановића, Зец је из близине лопту убацио у мрежу за вођство домаћина.  Суботичани су у финишу првог дела успели да успоставе равнотежу на терену и у последњим тренуцима изједначили. Ћечарић је из слободног ударца са 30 метара снажним лелујавим шутем савладао голмана Напретка, које се није ни померио.  

И на почетку другог дела Спартак је био бољи, за свега пет минута имали су Суботичани три лепе прилике, али је голман Крушевљана био на месту. Дуго су Суботичани контролисали игру у наставку меча, чинило се да ће постићи и трећи погодак, а онда су Крушељани повели. У гужви се  најбоље снашао Стефан Николић и испод голмана Остојића погодио мрежу. После примљеног гола распала се игра Суботичана, одбрана је деловала изузетно слабо, а после заједничке интервенције Керкеза и Текијашког судија је показао на белу тачку за домаћина. Но, ударац Николића голман Остојић успео је да одбрани.    

У финишу права драма, у првом минуту надокнаде, после грешке домаће одбране, Суботичани су изједначили, да би само минут касније Вулић из окрета погодио горњи леви угао гола Суботичана, израстао у јунака ове фудбалске драме и свом тиму донео победу.

Г. Ковач

НапредакСпартак ЖК 4:3 (2:2)     

КРУШЕВАЦ: Стадион под Багдалом, гледалаца око 1.500, судија: Широки (Смедерево), стрелци:  Ндијаје у 20,  Зец у  23,  С. Николић у 73. и Вулић у 92. минуту  за Напредак, а  Савковић у у 4. и  91.  и Чечарић у 45. минуту за Спартак. Жути картони: Миладиновић, Ескић  (Напредак), Ћаласан, Чечарић , Текијашки (Спартак).

НАПРЕДАК: Никола Петровић 6, Боранишевић 6, Костић  6, Миладиновић 6, Вулић 6, Немања Петровић 7, Ескић 6 (Џеси), Зец 7 (Шљивић), Ндијаје 7 (Милосављевић 6) С. Николић 6, Вукановић 7. 

СПАРТАК ЖК : Остојић 6,  Стојковић 6,  Керкез 6, Ћаласан 6 (Текијашки 6), Милошевић 8, Шимура 6, Јочић 7, Главчић 7 (Ђуричин), Савковић 7, Чечарић 7, Н. Николић 6.

Суботичанин Миле Савковић је два пута погодио мрежу Напретка

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести