Суперлига: Змајеви скинули Вошу с првог места

Иако је лидер на табели, екипа Војводине, била фаворит у дуелу с Вождовцем, гости су, после врло добре игре у другом делу сусрета, изненадили Новосађане и евро-головима Станисављевића и Николића, освојили сва три бода.
Vojvodina-Voždovac/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Са једне од ранијих утакмица Војводина-Вождовац

Домаћин се јесте трудио, али то није било довољно да стигне макар до бода.

Присталице новосадског клуба помало је изненадила стартна постава Воше, у којој није било до сада стандардних Ђуришића и Ђуричина, а уместо њих заиграли су Немања Николић и Миодраг Гемовић. Због тога се очекивао нешто измењен, офанзивнији систем, у којем би најближи голу били Николић и први стрелац Матић, док су иза њих очекивани Езе и Гемовић по боковима, односно Дринчић и Бојић у централном делу терена.

Од самог почетка приметна је била велика жеља домаћина да покуша што пре да стигне до предности, али су гости из Београда добро парирали и своју прилику тражили кроз контранападе.

У неколико наврата је у уводних 15-16 минута припретила Воша, али праву шансу нису њени играчи успели да створе, иако су се трудили да пресингом одузму ривалу у раној фази организације напада. У неколико наврата чинило се да би из атака Новосађана могла да се изроди опасност пред голом Марка Илића, али све је остајало само на наговештајима, као у 28 минуту, када је Бојан Матић покушао да га угрози из обећавајуће ситуације, али је лопта завршила поред леве стативе, у гол-ауту.


Братић водио црвено-беле

Прву утакмицу, од три с које је кажњен због искључења у Нишу, одрадио је шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић, који се није налазио на клупи. Сусрет је поред терена водио један од његових асистената Видак Братић, уз асистенцију Драгана Шарца. У првом полувремену, Лалатовић се налазио на источној трибини, одакле је пратио сусрет и темпераментно давао савете својим ученицима, а у наставку то је чинио са Запада.


Све јаче је Војводина стисакала одбрану „змајева“ који су се неретко бранили и са свих 11 играча, али су то чинили дисциплиновано и организовано. Подршка навијача била је на високом нивоу, највернији Вошини симпатизери нису стајали ни једног тренутка, настојећи да својим љубимцима улију додатну снагу како би срушили отпор ривала. Првих 45 минута завршено је без погодака и за око 2.5 гледалаца остала је нада да ће у наставку ипак видети неки погодак.

У 55 минуту прва опасност виђена је испред гола Емила Роцкова, после ударца главом искусног Марка Девића, али је чувар мреже лако укротио његов покушај. У тим тренуцима деловало је да се тим из Београда ослободио притиска и чешће су његови играчи налазили на половини домаће екипе. Реаговала је клупа Воше, која је из игре повукла Матића и Езеа, а прилику су добили Зукић и Ђуричин. У шпиц је отишао Николић, а Гемовић је прешао уз десну аут-линију. Међутим, уследио је 62 минут, када се на десној страни напада Вождовца за лопту у дуелу с двојицом новосадских играча изборио некадашњи фудбалер Војводине Александар Станисављевић и постигао фантастичан погодак, за вођство свог тима. Само два минута касније на семафору је већ стајало 0:2. Лопту је на средини прихватио капитен „змајева“ Немања Николић и постигао прелеп гол ударцем са неких 25 метара.

Узбуђења се ту нису завршила. У 66 минуту у првом продору је био резервиста Јован Кокир, стартовао је на њега неко из одбране Вождовца и срушио га, а арбитар је одмах показао на белу тачку. Дебитантски погодак за Војводину постигао је такође Немања Николић, новајлија у Воши, па је очекиван узбудљив финиш утакмице. Развила се велика борба, гости су били много храбрији него у првом делу, а Војводина се никако није мирила с резултатом. У 81 минуту Дринчић је извео слободњак, али је такође некадашњи Новосађанин Марко Илић био на правом месту.

У надоканди времена, најпре је прилику имао Зукић, али је изборио само корнер, док је на другој страни Станисављевић шутирао, а Роцков одлично интервенисао.

А. Предојевић

Војводина – Вождовац 1:2 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 2.500, судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Николић у (из пенала) у 66 за Војводину, а Станисављевић у 62 и Николић у 64, минуту за Вождовац. Жути картони: Матић, Саничанин (Војводина), а Девић, Станисављевић, Ласицкас, Стојчев, Красић, Илић (Вождовац).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Стојковић 6,5, Веселиновић 6,5, Саничанин 7, Деветак 6,5, Дринчић 7, Езе 6 (Ђуричин 6,5), Бојић 6,5, Гемовић 6,5 (Кокир 6,5), Николић 6,5, Матић 6,5 (Зукић 6).

ВОЖДОВАЦ: Илић 6,5, Цветковић 6,5, Стојчев 7 (Пуртић), Нишић 6,5, Хајдин 6,5, Ласицкас 6,5, Станисављевић 7,5, Девић 7 (Красић -), Микић 6,5, Николић 7, Јевтић 6,5 (Георгијевски 6,5).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести