СУТРА НА КАРАЂОРЂУ, У 26. КОЛУ, ВОЈВОДИНА ДОЧЕКУЈЕ НОВИ ПАЗАР: Стрпљењем до европског пута

"Чекати и бити стрпљив, то значи мислити", говорио је Ниче.
1
Фото: Алекса Вукановић, најефикаснији Вошин стрелац, фото: ФК Војводина

Пренето на Вошин поход у сусрет пролетњим искушењима то би значило "не може то одмах и сад". У међувремену, две њене везане победе и утисак о препороду тима, дале су за право тренеру Божидару Бандовићу и његовом инсистирању на стрпљењу и на поверењу. И управи клуба дале су за право да не крене "одмах и сад" у потрагу за четвртим тренером у сезони, после неочекиваног дијаметра у прва четири кола у односу на утисак о вредностима колектива, изведеног  на припремама. Победом против Вождовца и начин на који је постигнута, као и овера резултата у Београду против ИМТ-а најбољом партијом у сезони, награђени су и навијачи за стрпљење и за веру у скуп квалитетних играча у пола белом, пола у црвеном.

- Истина је, требало је изнети тај пристисак и зато нам је била потребна подршка и тренера и управе и наших навијача, којима се посебно захваљујем на подршци - сабирао је утиске најбољи стрелац тима Алекса Вукановић. - Издржали смо све и на једино могући начин, победама узвратили на поверење и вратили се на европски пут. Имамо довољно разлога да верујемо да ћемо и против Новог Пазара имати подршку какву и заслужује утакмица са директним ривалом за пласман у врх табеле.

Вукановић се пита и у знатној мери од његовог расположења зависи и ниво игре, а тиме и резултатски учинак тима. На гостовању у Пазару почетком октобра, у Вошином поразу од 3:1, постигао је почасни гол.

- Нисмо били лоши у првом полувремену -присетио се тог меча Вукановић. -Напротив, мада голова није било, играли смо на нивоу који је обећавао повољнији резултат у наставку. Срећа је тада њима била наклоњена. Пазарци имају добар тим и квалитетне појединце. Неће бити лако. У сваком случају, важно је да смо прекинули негативни низ и стекли веру у сопствену вредност. Трећа узастопна победа била би значајан ослонац нашој намери да конкуришемо за излазак у Европу. Зато још једанпутм, у име колетива, позивам навијачле да нам се придруже у суботу увече, да победимо и да се заједно радујемо.

Сутрашња утакмица на Карађорђу, између Војводине и Новог Пазара, почиње у 20 часова.   

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести