Сутра одлука о наставку првенства у Војвођанској лиги - југ

После одлуке привремене комисије ИО ФС Војводине за делегирање судија, делегата и вођење дисциплинског поступка у Војвођанској лиги југ о суспензији првенства, у седишту ФСВ одржана су два састанка.
grb fsv
Фото: Dnevnik.rs

Горан Драча, заменик председника ФС Војводине, Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ, Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије и Драган Новаковић, председник Комисије за безбедност, најпре су разговарали са делегатима, са циљем да их упознају са предузетим мерама и да им дају додатне смернице за обављање службене дужности. Од укупно 28 делегата са листе присутна нису била четворица. Делегати су прихватили замерке изнете на њихов рад, подржавши руководство Савеза у настојањима да смири тензије и обезбеди регуларне услове у финишу трке за бодовима.  

Састанак с представницима клубова изазвао је доста пажње, па није било изостанака. Дискусија је трајала скоро 90 минута, било је и жучних коментара на рачун исхода појединих мечева, с етикетом сумњивих, али је једногласно заузет став да терен мора да буде једино мерило за пласман.  

„Састанци су били конструктивни. Делегатима смо дали смернице на пољу безбедносног аспекта, док смо представницима клубова предочили да нећемо толерисати притиске и да ће сваки вид неспортског понашања бити санкционисан у сарадњи са надлежним државним органима“, рекао је генерални секетар Миодраг Цвијић.

Минулог викенда није било фудбала на теренима ове лиге, а сутра, 18. Априла, у подне ће бити донета одлука да ли ће се наредног викенда наставити првенство.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести