Све што је у вези са Роналдом доноси огромну зараду

Кристијано Роналдо је пре неколико дана потписао двоипогодишњи уговор са Ал Насром, клубом из Саудијске Арабије за годишњу плату од 200 милиона долара, међутим, ова плата може да се удвостручи ако Саудијци 2032. године добију организацију Мундијала, наиме шејкови наумили да Кристијан буде њихов главни адут и промотер будућег Светског првенства.
kristijano ronaldo
Фото: Youtube Printscreen

Тако ће Роналдо бити најплаћенији фудбалер свих времена. Не зна се тачно колико је ЦР 7 зарадио током каријере, али се зна да је увек паметно улагао у разне бредове и да је зарадио огроман новац.  

Фудбалску каријеру је почео са седам година у Андорињи и већ прве сезоне проглашен је за најперспективнијег младог играча регије и после само 52 меча преселио се у Национал из Мадеире, а његов први клуб је добио 20 лопти и комплетну спортску опрему за „трансфер“. 

Кристијан је са десет године задивио све, а са 12 потписао је први уговор за плату од око 24 хиљада евра са Спортингом из Лисабона. Три године касније постао је први португалски фудбалер који је играо за кадете, омладинце и за први тим у исто време ии већ тада је зарађивао годишњу плату од око милион евра. За Спортинг дебитовао је прволигашком мечу са Брагом, а већ у следећем окршају са Мореиренсеем постигао је два гола. А следеће године у пријатељској утакмици са Манчестер јунајтедом одушевио је тадашњег menayera „ђавола“ Алекса Фергусона и за 19 милиона евра енглески великан га је купио, а он сам је тада зарађивао годишњу плату од 2,9 милиона евра. 

У Манчестеру је играо до 2009. године, а за то време плату су му прво подигли на 4,5 милиона,а потом на шест милиона евра. И заслужио је - Јунајтед је са њим освојио Лигу шампиона, три титуле првака Енглеске, а 2008. године освојио је и прву „златну лопту“. Следеће године испунила му се дечака жеља, Реал га је купио за 94 милиона евра,а он је на почетку зарађивао 12 милиона евра. Идила се чинила савршена, Реал је са Роналдом освојио четири Лиге шампиона, два шампионата Шпаније, три клупска првенства света, а за то време према информацијама медија његова плата је два пута повећана прво на 17, а потом на 21 millon евра, али је он желео и више.  

У то време неколицина фудбалера је зарађивао више од њега, али га је највише болело да је Меси од Барселоне добијао 34 милиона евра и прихватио је понуду Јувентуса. „Стара дама“ је исплатила Реалу 117 милиона евра,а сам Роналдо је у Торину зарађивао  31 милион. Са Јувентусом је освојио два „скудета“ два пута је тријуфовао у купу, али није био задовољан па се вратио у Манчестер,где је пристао  да добија и мању плату од „свега“ 28 милиона евра. Међутим, идила је брзо завршена у Јунајтеду  37. годишњи Кристијано није више пружао партије које се од њега очекивало, брзо је дошло до сукоба и разлаза, али финасијски детаљи никада нису објављени.

 Роналдо је желео да настави у клубу који игра у Лиги шампиона, после Мундијала у којем се није прославио једно време тренирао је у Мадриду у табору Реала, уверен да ће челници Реала и Флорентино Перез видевши у каквој је кондицији  поново ангажовати. Међутим, „краљевићи“ нису били заинтересовани за нову сарадњу и на крају је морао прихватити  понуду Ал Насра, која ће му донети ново богатство. 

А и овако Кристијано Роналдо је зарадио огроман новац, у минулих петнаестак година уложио је у разне послове, које су му донели баслосновно богатство, 2020. године постао је први спортиста из екипних спортова који је од плата, улагања, реклама зарадио милиарду евра, а пре њега то је успело само голфисти Тајгеру Вудсу и боксеру Флојду Мегвајеру.  

На Медеири у родном селу у Фунхалби где му живе мајка и браћа има у поседу кућу која вреди осам милиона евра, у Торину (4,7 милиона) и Манчестеру вилу(5 милиона), као и стан у Њујорку од 232 квадратна метра у Трамп тауеру (гледа на Централ Парк), који је купио за 17 милиона долара, уз то и „викендицу“ од 1, 6 милиона евра у Марбељи. Има и возни парк од преко 30 аутомбила, који вреди негде око 22 милиона евра, а највреднији  је Бугати „Ћентодећи” којих на свету има само 10, поред тога ту су три Ферарија, још два Бентилија и по један Масерати, Ламборђини, Мерцедес, Порше, Бентли, Ауди ... 

 Роналдо поседује и два авиона, марке Гулфстрим, који вреде око 70 милиона евра. Сувласник је и хотелског ланца Пестена у Лисбону, Мадеири, Мадриду и Њујорку, а токође има улагања у здравству, само клиника за пресађивање косе донела му је невиђен профит од 190 милиона евра. Уз то ЦР7 бренд изузетно тражен. А ланац продаје доњи веш, парфеме, покриваче, наочаре ... Пре седам година склопио је „животни“уговор са „Најком“ а вредност се процењу на око на милијарду евра, а такве уговоре имају само кошаркаши Мајк Џордан и Леброн Џејмс. Мора се рећи све што је у вези са Роналдом је бренд, на фејсбуку има 159 милиона пратилца, а на твитеру 106 милиона, а ово није смо ствар престижа и овде има зараде, јер  поред његовог фејсбука  и твитера су разне рекламе(43) које му годишње доносе  зараду од око 70 милиона евра. 

Свакодневно за њега ради десетак људи да изблансирају његов приватан живот и бизнис на друштвеним мрежама.   

Г. Ковач   

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести