Тадић: Још ме боли Тотенхем, нисам могао да гледам финале ЛШ

АМСТЕРДАМ: Српски фудбалер и капитен Ајакса Душан Тадић признао је да га још увек јако боли елиминација од Тотенхема из Лиге шампиона и да због тога није могао да гледа финале са Ливерпулом.
tadic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP foto/Darko Vojinović)

Тадић је у разговору за британски Телеграф сложио тужну гримасу приликом подсећања на испадање у полуфиналу од Тотенхема после великог преокрета у Амстердаму (2:3), иако је његов тим имао велика три гола предности укључујући и први меч.

"Сећања ме још увек прогањају. Покушао сам да гледам финале, али сам морао да искључим телевизор. Утакмица је била ужасна, једна од најлошијих када се гледају финала. Многи људи из Ајакса нису могли да поднесу да гледају. Уверен сам да бисмо бољи отпор дали Ливерпулу него што је Тотенхем", рекао је Тадић за "Telegraph.co.uk".

Он је додао да му још теже пада то што је Тотенхем слабо одиграо финале против Ливерпула у Мадриду (0:1).

"Реванш у Амстердаму против Тотенхема ми је најтежа утакмица у каријери, дуго нисам могао да се опоравим. Недељама сам се питао "Како је могло то да нам се деси и шта нам се догодило". Имали смо све у својим рукама, водили 2:0, имали 1:0 из првог меча и били надомак финала... Респектовали смо Тотенхем, који је показао квалитет и Лукаса Моуру коме је кренуло".

Ајакс је елиминисан "хет-триком" Моуре комплетираним у последњим секундама на "Јохан Кројф" арени.

"Неколико пута сам гледао трећи гол, веома је чудно било, много ситница је ишло у њихову корист. Окрутно, али то је фудбал", рекао је Тадић, уз напомену да је свима из Ајакса било јасно да су морали да буду у финалу.

Како позитивну ствар издвојио је то што је Ајакс придобио симпатије љутиља фудбала широм Европе.

"Људи не воле пуно Ајакс, посебно у Холандији, али када виде какав фудбал играмо, са младим играчима, ко неће бити импресиониран? Мислим да су сви хтели да играмо финале и то ме чини поносним", закључио је Тадић, уз додатак да нико није тужан што су Френки Де Јонг и Матијс Де Лихт прешли у Барселону, односно Јувентус, јер су направили велики корак у каријерама.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести