Тадић: Покушаћемо да играмо добар фудбал и прођемо даље

БЕОГРАД: Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић изјавио је данас да ће играчи учинити све да изборе пласман у осмину финала Светског првенства.
tadic, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Фудбалери Србије отпутовали су данас у Манаму где ће у петак од 16.30 часова одиграти пријатељски меч са Бахреином.

Наша селекција ће дан касније одлетети за Доху где ће се припремати до почетка Мундијала. Србија ће на СП играти у групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.

"Мислим да ће нам користити искуство из Русије пре четири године. Окупили смо се јуче, а жао ми је што мало више нисмо били заједно, јер је фантастична атмосфера, али све има своје предности и мане. Само би требало да се препустимо и уживамо", рекао је Тадић за званични Јутјуб канал Фудбалског савеза Србије.

Он је истакао да не сумња да ће Душан Влаховић и Александар Митровић бити спремни за мечеве на Мундијалу. Србија ће у првом колу 24. новембра играти са Бразилом.

"На прошлом СП утакмица против Бразила била је последња, а сада је прва. Видећемо да ли ће сада више да нам одговара. Мислим да је боље да са њима играмо на почетку. Играмо добро од како је дошао селектор Драган Стојковић и треба тако да наставимо. Неће бити проблема ако наставимо да радимо као и до сада", навео је капитен репрезентације Србије.

Он је поручио навијачима да бодре наш национални тим на Мундијалу.

"Покушаћемо да пружимо фудбал као и до сада, а навијачи нека нас бодре и уживају. Имамо велики квалитет и потенцијал. Само би требало да наставимо да играмо као до сада и да ништа не компликујемо. Препустите се, уживајте и бодрите нас! Заједно идемо до победа", рекао је Тадић.

Голман српске репрезентације Предраг Рајковић изјавио је да једва чека да почне СП.

"Сви смо спремни и орни. Једва чекамо први меч на СП", навео је Рајковић.

Њему ће конкуренција за место на голу бити Вања Милинковић-Савић и Марко Дмитровић.

"Код нас влада здрава конкуренција. Сви смо добри голмани и у форми смо. На селектору је да одлучи ко ће да буде на голу. Битно је да се добро слажемо и да један другом подржавамо. Први меч је против Бразила. Они су добри фудбалери, али и ми имамо квалитетан тим. Даћемо све да их зауставимо", истакао је Рајковић, који је пре седам година освојио омладинско СП на Новом Зеланду.

Српски репрезентативац Саша Лукић изјавио је да је спреман за Мундијал.

"Дуго чекамо СП у Катару. Ево дошло је време да наставимо где смо стали пре више од годину дана, да се покажемо у најбољем светлу. То је велико такмичење за све нас. Овде влада добра атмосфера, а сви смо срећни што ћемо бити заједно месец дана. Надам се да ћемо као и до сада играти добар фудбал, а уопште није битно ко ће да постиже голове", рекао је Лукић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести