Таулант Џака поручио брату Граниту да не провоцира српске фудбалере

ЦИРИХ: Бивши албански фудбалски репрезентативац Таулант Џака изјавио је да је саветовао брата Гранита, који игра за селекцију Швајцарске, да задржи смиреност на утакмици против Србије у трећем колу групе Г на Светском првенству у Катару, преноси швајцарски "Блик".
lopta
Фото: pixabay.com

Прво место на табели групе Г држи Бразил са шест бодова, док је Швајцарска друга са три. Србија и Камерун имају по бод. Последње коло у групи Г биће одиграно у петак, а после мечева Бразил - Камерун и Србија - Швајцарска биће познато ко ће поред "кариока" играти у осмини финала Мундијала.

Гранит Џака је током меча пре четири године на СП у Русији провоцирао репрезентативце Србије.

"Да будем искрен, нисам био срећан жребом СП због свих емоција, због прошлости коју има Гранит. Али, причао сам са Гранитом дуго, баш дуго. Рекао сам му: 'Без обзира шта се дешава на утакмици, небитно да ли си постигао гол, победио или изгубио, само се смири и играј своју игру. На крају крајева, није ово политика, то је фудбалски меч", рекао је Таулант Џака.

Таулант Џака је албанску репрезентацију одиграо 31 меч, док је Гранит капитен Швајцарске. Таулант Џака је истакао да његов брат има коректан однос са српским фудбалерима.

"Али поставља се питање колико ће бити 'наложени'. Могу да замислим колико ће српски медији да подгреју атмосферу. Можда ће покушати да испровоцирају Гранита или Џердана Шаћирија. Морате да будете припремљени за то и да останете мирни", закључио је Гранит Џака.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести