Темеринци једва дочекали да ставе тачку на непланирано дугу паузу

Расположени и насмејани, евидентно засићени непланирано дугом паузом, на први тренинг пристизали су фудбалери Слоге из Темерина.
Robert Pastor Sloga Temerin/M. Menicanin
Фото: М. Менићанин/Роберт Пастор (Слога) одлучио победника у Темерину

Евиденцију долазака педантно је бележио тренер Мирко Давидовић, чије чело се мало наборало, услед чињенице да од старта неће имати на располагању све адуте. Никола Свитић, због проблема с леђима и повратник Немања Грујић (Кабел), накнадно ће се прикључити припремама. 

- Сви су једва чекали да се поново окупимо. Момци су радили индивидуално, али то не може да се стави у исту раван с групним тренинзима. Кренули смо раније од уобичајеног када су у питању летње припреме, да бисмо играче постепено увели у ритам и адаптирали их на озбиљније напоре. План је мало пореметила чињеница да Свитић и Грујић неће одмах бити у погону, процена је да ће се прикључити за две или три седмице – објаснио је Мирко Давидовић, тренер Слоге. 

Ако из непланиране паузе може да се извуче позитиван контекст, то је онда опоравак везисте Стефана Бановића, коме је на пролећној премијери против Слоге из Ердевика страдала ложа.

- На списку су 23 играча, а главни део посла око заоштравања конкуренције, завршили смо пре почетка прелазног рока. Чекамо да се искристалише састав лиге, али несумњиво је да ће трка бити захтевнија у односу на претходне, па морамо озбиљно да запнемо. Причали смо већ на ову тему, потребни су нам храбри и пожртвани појединци, а само такви ће изборити место у стартној постави.


Балабан: Добра енергија

Јован Балабан, председник Слоге, играчима је пожелео успешну сезону, нагласивши да новајлија практично нема, јер је трио са списка појачања, већ био у Слоги.

- Клуб је стабилан, имамо добру енергију и то треба да искористимо за резулатски берићет. Нисмо закључили листу долазака, а са освежењима, уз постојеће снаге, представљаћемо тврд орах свима - поручио је Балабан.


На стару адресу, вратили су се још Роберт Пастор и Немања Ђорђевић (Младост ГАТ). Из омладинског погона, прекомандовани су Зоран Обрадовић, Бојан Видовић, Вукашин и Предраг Ђурђевић, док су опрему раздужили нападач Никола Попин и дефанзивац Александар Ћук.

- У сегменту искуства, много смо добили повратком Ђорђевића, Пастора и Грујића. У категорији бонуса, наредне сезоне су играчи рођени 2001. године и млађи, па смо прикључили четворицу омладинаца, намерни да из своје школе црпимо ресурсе. То је клупска политика од момента, када смо изгубили српсколигашки статус. Нисмо још завршили склапање мозаика, потребни су нам голман и крилни нападач. Радимо на томе, очекујем да током наредних десет дана решимо ребус.

Црвено-бели ће до почетка првенства на војвођанском Југу, форму проверити кроз шест утакмица, а прва је на програму 8. јула против Јединства из Руменке, новајлије у лиги.

- Отворили смо поглавље четврте узастопне сезоне у овом рангу, после 12 узастопних на српсколигашкој сцени. У претходне три трке за бодове, котирали смо се у средини табеле, пласман је био пресликан као под индигом. Кадар је занимљив, има потенцијал и верујем да може да се скоцка тим способан да буде позициониран ближе врху, него доњем делу каравана – поручио је Мирко Давидовић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести