Тен Хаг: Роналдо остаје важан део тима, недостајаће нам

МАНЧЕСТЕР: Тренер Манчестер јунајтеда Ерик тен Хаг изјавио је да ће нападач Кристијано Роналдо остати важан део тима упркос дешавањима на мечу са Тотенхемом и суспензији Портзугалца која важи само за сутрашњи (18.30) дуел Премијер лиге против Челсија.
ronaldo
Фото: Tanjug (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Роналдо је на претходном мечу, у победи Јунајтеда против Тотенхема (2:0), прво одбио да уђе на терен, а потом напустио терен пре краја утакмице.

Клуб са Олд Трафорда најавио је да ће Роналдо бити суспендован за меч против Челсија, а искусни голгетер тренирао је са резервним тимом.

"Да, одбио је да уђе у игру. Ако питате шта смо причали, то остаје између Роналда и мене. Саопштење клуба је веома јасно. Он остаје важан део тима. Ја сам менаџер, одговоран сам за културу овде и морам да успоставим одређене стандарде и вредности, као и да их контролишем. У тиму имамо те вредности и ја их контролишем", рекао је Тен Хаг на конференцији за медије пред дуел са Челсијем и додао:

"После Ваљекана, рекао сам му да је то неприхватљиво, али не само њему, већ свима. Ово је био други пут, а за то постоје последице. Недостајаће нам сутра. То је минус за поставу, али ово је било важно због навика и менталитета у групи, сад морамо да се концентришемо на меч са Челсијем, то је важно.

Холанђанин је поручио да је морао да заведе дисциплину у екипи.

"Имаће времена да размисли о свему, али то важи и за све друге, следећи пут ће бити консеквенци. Фудбал је спорт у ком морате да испуните одређене стандарде. А ја морам да их контролишем", поручио је тренер Манчестер јунајтеда.

Уочи дербија 13. кола Премијер лиге против Челсија Манчестер јунајтед има 19 бодова и заузима пету позицију иза лондонских "плаваца", који имају бод више и налазе се на четвртом месту.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести