Тенерифе активирају клаузулу, Војводина остаје без Малбашића?

Филип Малбашић, по избору навијача Војводине најбољи фудбалер црвено-белих у прошлој сезони, налази се на излазним вратима новосадског клуба.
filip malbasic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић

Сјајни стрелац запао је за око екипи шпанског друголигаша Тенерифа, који има велике амбиције да се врати у најјачу лигу земље на Иберијском полуострву. За то му је, како су оценили у тамошњем клубу, неопходан голгетер типа Малбашића. Покушали смо да ступимо у контакт с овим играчем, али без успеха, а информација до које смо стигли каже да је остало још само да он и његов нови клуб постигну завршни договор и потпишу уговор.

- Тенерифе су или се припремају за то, наводно, активирале излазну клаузулу у Малбашићевом уговору и, уколико паре буду легле на рачун Војводине, он може да промени средину - рекао је председник новосадског суперлигаша Душан Мијић. - За то му није потребна наша сагласност, нити Шпанци морају да нас контактирају. Једноставно, уплате новац и одмах полажу право на играча. Истовремено, у шпанским медијима се већ увелико пише о томе да ће Малбашић постати нови нападач Тенерифа и веома брзо сазнаћемо какав епилог ће уследити.

Филип Малбашић (24) игра током читаве 2017. године у сјајној форми, поново је на репрезентаивном нивоу и не чуди интересовање Шпанаца за њега. Уговор с Војводином веже га до наредног лета, али у њему постоји и такозвана излазна клаузула, коју Тенерифе хоће (или већ јесу) да активирају.


Браћа Карић долазе у посету

У пријатељску посету ФК Војводина у среду долазе браћа Богољуб и Драгомир Карић.

- Они желе да обиђу клуб и ФЦ “Вујадин Бошков” и увере се у потенцијал који они имају - рекао је Вуковић. - Биће то уједно и зачетак могуће пословне сарадње, а нешто конкретније моћи ћемо да кажемо по завршетку посете.


У овом првенству овај голгетер већ је постигао четири гола, још два је уписао у европском наступу с Ружомбероком у Новом Саду, што сведочи да је поново досегао ниво који га је пре неколико година промовисао у младог репрезентативца Србије. Његовим евентуалним одласком Војводина ће бити значајно ослабљена, а председник Надзорног одбора клуба Драгослав Вуковић, на питање да ли ће црвено-бели у финишу прелазног рока реаговати и довести новог нападача, био је кратак:

- Преговарамо с појединим фудбалерима и бићемо спремни да реагујемо у случају да Малбашић оде. Наравно, пре свега ћемо замену потражити у постојећем играчком кадру, јер имамо на располагању довољно квалитетних играча.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести