Терзић: Кокеза уноси страховладу клубовима

БЕОГРАД :  Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић оптужио је председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славишу Кокезу да уноси страховладу у клубове Суперлиге и да ради све како заштитио своју позицију.
zvezdan terzic tanjug ahiva
Фото: Танјуг архива

"Црвена звезда има свој став, против промена Статута је. Не иду у прилог бољој будућности српског фудбала, несхватљиво је да сваки клуб Суперлиге нема свог делагата. Председник хоће да делегира својих 11 делегата, не могу они да делегирају делегате, Скупштина је врховни орган. То је правни злочин", рекао је Терзић новинарима на стадиону Рајко Митић.

Он је додао да су се сви клубови усагласили са Црвеном звездом, али да не желе да се замерају.

"Звезда се не залаже за себе, него за сваки клуб, Јавор, Рад, нишки Раднички, који клуб жели да ради против својих интереса, али неће да се конфротирају са нама због страховладе Кокезе".

На питање да ли је Звезда сама против Кокезе, Терзић је одговорио да се Звезда никога не плаши.

"Институција је за себе, има снагу и моћ да се судари. Партизан је велики клуб, има снагу и моћ, па нека објасни зашто неће".

Терзић је упитао клубове који је интерес њихов да се спајају са друголигашима, да ФСС узима тв права и два одсто од трансфера.

"Гласају за то јер су натерани. Врхунац је рад арбитражног суда, потпуно приватизован".

Како је нагласио, председник ФСС Кокеза жели да у тој организацији направи корективни механизам.

"Прави Статут по којем не може нико да га смени, он бира 49 чланова. Клубови Суперлиге четири, а председник ФШ 11, нико не зна из којих структура, вероватно другара из краја. Тако узима моћ клубовима", закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести