Терзић: Нико не може да уцењује Црвену звезду

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић осврнуо се на горући проблем око статуса капитена Милан Борјана. Терзић је истакао да је жеља свих у клубу да Борјан заврши каријеру у Љутице Богдана, али да се неће трпети да играчи преко друштвених мрежа утичу на одлуке руководства.
1

Озбиљан смо клуб и ако играчи имају претензије да буду озбиљни и професионални, не може се комуницирати преко друштвених мрежа. То је непрофесионално. Борјан је капитен екипе, лидер свлачионице, играч који је много дао Црвеној звезди и ја бих волео да Борјан заврши у Црвеној звезди. Са своје позиције, учинићу све да он каријеру заврши у Звезди. Да ли ће то учинити или не, да ли ће продужити уговор... Он има још годину и по дана уговора - рекао Звездан Терзић.  Борјан је тражио одлазак, Терзић не страхује, али ни не намерава да понуди продужетак уговора Борјану.

- Пракса у Црвеној звезди је да годину дана пре истека уговора потписујемо нове. То је пракса била и са Иванићем, Катаијем, осталим играчима. Тако ће бити са Борјаном и нигде не журимо, Звезда никад није потписивала такве уговоре. Канцеларија генералног директора је место где се прича о томе. Не знам коме је он поменуо продужетак? Постоји принцип рада Црвене звезде и то је тако. Кажем, ја као генерални директор ћу учинити све да Борјан остане. Он је потребан екипи. Био је овде пре месец дана и рекао да има неку понуду из МЛС. Рекао сам му ’Борјане, не можеш да идеш нигде’. Потребан је Црвеној звезди”, поручио је Терзић.

Терзић је најавио казне због друштвених мрежа и потом заоштрио тон.

- Не може нико да врши притисак на Црвену звезду. Звезда не функционише на начин да неко направи лажну фрку, па добије уговор. Док сам овде то се неће дешавати. Нови уговор мораш да заслужиш понашањем, професионализмом, да све структуре у клубу схвате да си добродошао. Катаи, Иванић, Борјан, Драговић... Да неко врши притисак на овако велики клуб... Нећемо да личимо на мали клуб. Правна комисија Црвене звезде већ је спремила допуну дисциплинског уговора која ће регулисати понашање начих играча и њихових породица на друштвеним мрежама. Генерално, друштвене мреже су зло, а ми морамо да се понашамо у складу са величином клуба. Нећемо са члановима породица комуницирати преко друштвених мрежа. Не пада нам на памет. Зна се хијерархија - закључио је генерални директор Црвене звезде.

С. Р.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести